Verlichting in horeca: Cafe Blooker, Amsterdam (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in horeca: Cafe Blooker, Amsterdam

Café Blooker bevindt zich in een klein gebouwtje tussen de grote kantoren aan het Amstelplein. Op de plek waar vroeger de cacaofabriek stond, is sinds 2003 een horecagelegenheid te vinden. Medio 2022 is Café Blooker in een compleet nieuw jasje gestoken.

Blooker is een project van een aantal horecaondernemers dat telkens op zoek gaat naar een bijzondere locatie en deze omtovert tot iets unieks. Marieke Lucassen (LUCAS Interior Concepts & Design) is verantwoordelijk voor het interieur, de styling en alles wat daarbij hoort. Voor de verlichting wordt steevast de samenwerking gezocht met SLV Nederland. In eerste instantie bezoekt de account manager de locatie en bespreekt de ideeën die bij het concept leven. Daarna wordt dit met een lichtadviseur vertaalt naar een concreet plan en een virtueel model in DIALUX. Aan de hand van deze computersimulatie kunnen de verschillende uitgangspunten en eisen aan het project worden getoetst. Wat volgt is de realisatie.

Voor de verlichting van Café Blooker is gekozen voor het gebruik van zwarte 3-fase spanningsrails, die in een strategisch patroon aan het plafond is bevestigd. Hoewel het hier om opbouwrail gaat, valt deze bijna helemaal weg in de structuur van het accoustisch plafond. Dankzij de lay-out van de spanningsrail kan er, ook bij een gewijzigde indeling van de ruimte, op alle relevante plaatsen verlichting worden voorzien.

Dit project is opgebouwd aan de hand van het modulaire NUMINOS® armaturensysteem van SLV. Alle gebruikte armaturen delen daarbij een gemeenschappelijk design, lichtbeeld en technische kenmerken. Er is daarbij over de gehele locatie gekozen voor een kleurtemperatuur van 2700 Kelvin (warm wit) en verschillende openingshoeken. De spanningsrail is voorzien van NUMINOS® PHASE S railspots. Op een aantal plaatsen in het plafond zijn vaste NUMINOS® DL downlights voorzien of kantelbare NUMINOS® MOVE spots. Het geheel zorgt voor een samenhangend interieurconcept.

Links

Foto's van dit project

In dit project gebruikte producten


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt