Kan ik in Relux mijn eigen gemaakte armaturen zetten? (Hulp bij verlichting van SLV Nederland)

Neem eenvoudig contact met ons op via Whatsapp 077-3204343

U bent hier: Home > Kennisbank

Kan ik in Relux mijn eigen gemaakte armaturen zetten?

Thema: Lichtberekeningen

Stel je voor dat je zelf verlichtingsarmaturen ontwerpt en ontwikkelt. En je wilt met jouw armatuur een lichtberekening maken (verlichtingssterkte in een specifieke situatie / ruimte berekenen) of bijvoorbeeld een 3D visualisatie generen. Dan zul je op de een of andere manier jouw armatuur in RELUX of RELUX voor REVIT moeten kunnen zetten.

Dit kan wanneer je fotometrische gegevens van het door jouw ontworpen en ontwikkelde armatuur hebt. Daar kun je een .IES of .LDT bestand maken, dat je vervolgens kunt importeren in RELUX of RELUX voor REVIT.

Als je over 3D software beschikt, kun je een 3D object van je armatuur maken, in een .3DS, .DXF of .WRL bestandsformaat. Deze kun je ook in RELUX importeren. Vervolgens plaats je een lichtbron in het 3D object, zodat het een armatuur wordt waarmee RELUX ook echt kan rekenen en visualiseren.

.LDT bestanden maken

Om zelf een .LDT bestand te maken, installeer je eerst het (gratis) RELUX Desktop programma op je computer. In het startscherm staat in de linker kolom de knop "Uitbreidingen". Vervolgens kies je voor "ReluxLum". Met deze tool kun je zelf .LDT bestanden maken.

 


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

Heb je nog (andere) vragen?

Is jouw vraag met de informatie op pagina niet of niet volledig beantwoord? Of staat je vraag of onduidelijkheid misschien nog niet in onze Kennisbank? Neem dan contact op met onze verlichtingsexperts.

Hulp bij verlichting

Onze Kennisbank bevat tientallen veelgestelde vragen en thema's rondom de projectmatige toepassing van verlichting.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt