Verlichting in horeca: REM restaurant, Amsterdam (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in horeca: REM restaurant, Amsterdam

REM is een bijzondere horecagelegenheid in Amsterdam. Over drie verdiepingen verdeeld zijn REM bar, REM restaurant en REM rooftop. Samen vormen zij magische REM wereld waarin de beleving centraal staat (website). Marieke Lucassen van LUCAS concepts & styling tekende voor het interieur van REM. Zij riep daarbij de hulp in van een lichtadviseur van SLV Nederland. In overleg is een lichtplan opgesteld dat daarna is uitgevoerd.

In het lichtplan is gekozen voor de modulaire ledspots van de NUMINOS familie van SLV. Deze serie bestaat uit opbouw- en inbouw plafondspots, railspots, pendelarmaturen en meer. Dankzij de modulaire opbouw kan ieder armatuur volledig worden afgestemd op de toepassing qua vermogen, openingshoek, kleurtemperatuur en aansturing. Maar over de gehele serie profiteer je wel van een uniform lichtbeeld en een eenduidige lijn in de vormgeving en uiterlijk van de armaturen.

De bar en het restaurant zijn enerzijds verlicht door middel van kantelbare SLV NUMINOS SPOTS met een 60 graden lens en 2700 Kelvin (warm wit) LED lichtbron. Deze spots zijn middels faseafsnijding dimbaar.

Daarnaast zijn langs de plafonds 3-fase spanningsrails aangebracht, type S-TRACK DALI van SLV. Hierop zijn railspots van het type NUMINOS PHASE S gemonteerd. Een spanningsrail oplossing maakt het mogelijk om eenvoudig lampen te plaatsen en verplaatsen wanneer de inrichting van een ruimte anders wordt. Bovendien maakt een 3-fase oplossing het mogelijk om de armaturen aan de rails in 3 individuele groepen aan te sturen.

Foto's van dit project

In dit project gebruikte producten


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt