Verlichting in winkels: Galerie Wilms, Venlo (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in winkels: Galerie Wilms, Venlo

Galerie Wilms is gevestigd in het centrum van Venlo. De lichtadviseur van SLV Nederland werd tijdens het renovatieproces van de ruimte bij het project betrokken om een gedegen lichtadvies op te stellen. Onderdeel van het lichtplan waren onder andere een berekening van de lichtsterktes en een 3D visualisatie in Relux.

Een van de uitdagingen in dit project, is dat in de ruimte lichtkoepels aanwezig zijn, die zorgen voor daglicht toetreding. In de lichtberekeningen is daarmee rekening gehouden, zodat kunstlicht en natuurlijk licht bij elkaar aansluiten, zonder tot een overdaad te leiden.

Daarnaast is het voor een objectieve blik op de kunstwerken, met natuurgetrouwe kleuren, van belang dat de kleurtemperatuur van de verlichting neutraal is en de kleurweergave index (CRI) bij voorkeur boven de 80 ligt.

Er is gekozen voor het gebruik van 37 stuks DecaLED Downlight 24W, welke zijn voorzien van de dimbare driver. De verlichting is dimbaar gemaakt in 4 groepen.

Het resultaat is een homogeen verlichte galerie, waarin de kunstwerken aan de wanden perfect tot hun recht komen.

Foto's van dit project

In dit project gebruikte producten

  • DecaLED Dimmable Driver For Downlight 24W (95791124)
  • DecaLED Downlight 24W, warm white (95106328)


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt