MARIES voor Hem en Haar (inspiratie voor verlichtingsprojecten)

Neem eenvoudig contact met ons op via Whatsapp 077-3204343

U bent hier: Home > Inspiratie

MARIES voor Hem en Haar

MARIES voor Hem & Haar was voorheen een kleinere damesmodezaak in de zijstraat van de winkelstraat in Asten. De kledingzaak is verhuisd naar een nieuw, groter pand in de winkelstraat. Men richt zich nu op zowel dames als heren. Bij de realisatie van het interieur is ook een lichtplan gemaakt.

Omdat binnen een winkel de indeling van kledingrekken, paspoppen en displays nog wel eens kan veranderen, kiest men hier graag voor een flexibel verlichtingssysteem, op basis van spanningsrail. De spanningsrail wordt in een matrix over het plafond van de winkel aangebracht, waarna er eenvoudig draai- en kantelbare spots kunnen worden aangebracht op de plaatsen waar dat gewenst is.

Omdat het om kleding gaat, is het belang van led verlichting met een zeer goede kleurweergave (CRI >90) bijzonder wenselijk. Alleen op deze manier wordt de kleding kleurecht uitgelicht en ziet de klant het verschil tussen bijvoorbeeld een donkergrijze, donkerblauwe of donkerbruine broek.

Specifiek bij MARIES is er in het achterste gedeelte van de winkel gekozen voor een hogere verlichtingssterkte. Enerzijds om de diepte van de winkel te benadrukken, en anderzijds om het ontbreken van natuurlijk daglicht in dit gedeelte van de winkel te compenseren.

In totaal is er 130 meter spanningsrail aangebracht, met daarin 50 SLV STRUCTEC ledspots met een openingshoek van 36 graden en 40 stuks met een openingshoek van 60 graden. Beide ledspots zijn 24 watt per stuk, hebben een kleurtemperatuur van 3000 Kelvin en een CRI van >90.

Foto's van dit project

In dit project gebruikte producten


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Winkel:
MARIES VOOR HEM & HAAR
Emmastraat 4
5721 HB Asten

Installateur:
T. van Gaal electro
Asten – Heusden                                  

Interieurarchitect:
Doret Schulkes interieurarchitect
Asten

Lichtplan:
SLV Nederland
Venlo

Groothandel:
Bliek Elektrotechniek B.V.
Etten Leur

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt