Blauwe Zusters, Steyl (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Blauwe Zusters, Steyl

SLV Nederland verzorgde het lichtplan en de verlichting voor een nieuwe permanente tentoonstelling bij de Blauwe Zusters in Steyl. Lumineus ontwierp het hele museum, van de meubels, de wanden, tot de films en het interactieve spel. In de tentoonstelling wordt 125 jaar Missiezusters van Steyl in beeld gebracht.

Lumineus benaderde SLV Nederland voor een lichtadvies voor twee tentoonstellings- en presentatieruimtes. Het doel was het homogeen verlichten van de wanden ten behoeve van presentaties en tentoonstellingen. Met behulp van de verlichting kan de ruimte multifunctioneel ingezet worden. De plannen werden in Relux uitgewerkt tot een 3D visualisatie en een lichtberekening.

In de eerste ruimte is gekozen voor een basisverlichting door 11 stuks DecaLED Led Panel 595x595 in warm wit. Daarnaast zijn er twee lichtlijnen aangebracht met 1-10V dimbare asymmetrische T5 verlichting uit de Solvan serie van Trilux ten behoeve van het verlichten van de presentatiewanden. Een tweetal led spots kunnen eventuele sprekers aanlichten.

De tweede ruimte is rondom van EUTRAC 3-fase spanningsrail voorzien, waarop 18 stuks EURO CUBE DLMI led spots in 3000K zijn gemonteerd (met Philips DLMI module), alsmede 8 stuks EURO SPOT LED DISK 800 spots.


Meer informatie

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt