Energiebesparingscalculaties - Hulp bij verlichting
U bent hier: Home > Diensten > Energiebesparingscalculaties

Energiebesparingscalculaties

Dat je met het gebruik van LED verlichting in plaats van conventionele verlichting (gloeilampen of halogeenlampen) kunt besparen op energieverbruik en vervangingskosten is bekend. Maar hoeveel kun je daadwerkelijk besparen? Hoe lang duurt het voordat je de investering, die LED verlichting met zich meebrengt, heeft terugverdient?

Minder energieverbruik, langere levensduur

Moderne LED verlichting gebruik doorgaans tot wel 80-90% minder energie dan bijvoorbeeld halogeenverlichting. LED verlichting heeft bovendien een langere levensduur (gemiddeld meer branduren) dan conventionele verlichting, waardoor je lampen minder hoeft te vervangen. Op basis van het gemiddelde aantal branduren van de lichtbron en het totale aantal branduren per jaar, kan worden berekend hoe vaak per jaar de lichtbronnen vervangen zullen moeten worden. De kosten van het vervangen bestaan uit de aanschaf van nieuw materiaal en de kosten van de arbeid (montage / uitwisselen).

Bekijk ook: Hoe bereken ik de terugverdientijd van de aanschaf van LED verlichting?

De energiebesparing uitrekenen

Het berekenen van de energie- en kostenbesparing en de terugverdientijd in jouw project, kan met behulp van de online besparingscalculator van SLV Nederland. Omdat het maken van een besparingscalculatie in grotere projecten vaak complex is, kan het team van lichtadviseurs van SLV Nederland je hierbij ondersteunen.

Bekijk ook: Energie besparen met slimme verlichting in kantoortuinen

Op diverse websites wordt een eenvoudige besparingsberekening aangeboden, waarbij één soort armaturen of lampen wordt uitgewisseld met één soort LED-vervanger. De Online Besparingscalculator 2.0 van SLV Nederland gaat veel verder dan dat:

  • U kunt de volledige beginsituatie (voor vervanging) in kaart brengen doordat je meerdere soorten armaturen en lichtbronnen kunt inbrengen.
  • Er wordt bovendien rekening gehouden met het verbruik van het armatuur zelf.
  • Ook voor de nieuwe situatie kun je meerdere soorten vervangende armaturen en LED lichtbronnen ingeven.
  • U kunt eenvoudig producten kiezen uit het assortiment van SLV Nederland. Je hoeft zelf dus geen specificaties op te zoeken.
  • Indien je beschikt over een account voor de SLV webshop, kun je bovendien jouw berekeningen opslaan en op een later tijdstip eenvoudig weer inladen.
  • Geoptimaliseerd voor mobiel gebruik op smartphones en tablets.

Bekijk ook: Energie besparen met LED verlichting


Meer informatie

Even sparren met een lichtadviseur?

Je kunt direct online een meeting inplannen met een van onze lichtadviseurs. Of het nu gaat om een korte vraag, het (vrijblijvend) introduceren van een offerte-aanvraag of iets anders; we staan graag voor je klaar!

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

5 stappen naar een succesvol project

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt