Waarom wordt de vermelde levensduur van mijn lichtbron niet bereikt? (Hulp bij verlichting van SLV Nederland)
U bent hier: Home > Kennisbank

Waarom wordt de vermelde levensduur van mijn lichtbron niet bereikt?

Thema: Technische aspecten van verlichting

Op de verpakking, in de brochure of de handleiding van een lichtbron staat vaak een (gemiddelde) levensduur vermeld. Het is niet vanzelfsprekend dat deze indicatie in de praktijk ook wordt gehaald. Het zijn gemiddelde waarden die worden bereikt onder de meest ideale omstandigheden.

De daadwerkelijke levensduur van een lichtbron wordt door andere factoren beïnvloed. Deze factoren kunnen bestaan uit onder andere:

  • temperatuurschommelingen
  • fluctuaties in het stroomnetwerk
  • schakelcyclus van de lichtbron
  • mechanische invloeden
  • en nog veel meer

De levensduur van een lichtbron kan ook negatief worden beïnvloed door een ongunstige installatiewijze. De levensduur zal bijvoorbeeld negatief worden beïnvloed indien een energiespaarlamp met een lagere schakelcyclus, in combinatie met een bewegingssensor wordt gebruikt.

Een LED lichtbron (230V) in combinatie met een volledig gesloten armatuur heeft een aanzienlijke negatieve invloed op de levensduur van de LED lichtbron.


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

Even sparren met een lichtadviseur?

Je kunt direct online een meeting inplannen met een van onze lichtadviseurs. Of het nu gaat om een korte vraag, het (vrijblijvend) introduceren van een offerte-aanvraag of iets anders; we staan graag voor je klaar!

Heb je nog (andere) vragen?

Is jouw vraag met de informatie op pagina niet of niet volledig beantwoord? Of staat je vraag of onduidelijkheid misschien nog niet in onze Kennisbank? Neem dan contact op met onze verlichtingsexperts.

Hulp bij verlichting

Onze Kennisbank bevat tientallen veelgestelde vragen en thema's rondom de projectmatige toepassing van verlichting.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt