Verlichting in kapsalons: The Window kapsalon, Amsterdam (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in kapsalons: The Window kapsalon, Amsterdam

The Window is een trendy kapsalon in Amsterdam. Het is gevestigd in een langgerekt pand aan de Elandsgracht. Aan het plafond was een spanningsrail aanwezig, met daarin spots bevestigd. Door de beperkte hoogte van het pand werkte het licht van de railspots verblindend en leverde bovendien te veel ongewenste schaduwen op. Ook de reflectie in de spiegels werd als hinderlijk ervaren.

Met de bovenstaande probleemstelling is een lichtadviseur aan de slag gegaan. Er is gezocht naar een oplossing die een gelijkmatigere verlichtingssterkte, in zowel het horizontale vlak als het verticale vlak geeft. Omdat voor een kapper kleur (en de natuurgetrouwe weergave daarvan) belangrijk is, is er er een andere lichtkleur (neutraal wit, 4000 Kelvin) en een hoge kleurweergave (CRI >80) aanbevolen. Door middel van het Relux softwarepakket is er een lichtberekening gemaakt om het concept te toetsen.

Er is gekozen voor een oplossing met een achttal SLV GLENOS armaturen van 2 meter lengte, die kort aan het plafond zijn gependeld. Elk GLENOS armatuur heeft een lichtstroom van 6000 lumen. Het resulteert in goed verlichte werkplek voor de kappers en een prettige omgeving voor de klanten. Er is geen verblinding of ongewenste schaduwval meer.

Foto's van dit project

In dit project gebruikte producten


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt