Verlichting in winkels: Queens Bruidsmode, Eindhoven (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in winkels: Queens Bruidsmode, Eindhoven

Queens Bruidsmode is sinds januari 2024 gevestigd in het Winkelcentrum Woensel in Eindhoven. Ze zijn recent naar dit nieuwe winkelpand verhuisd. Zij verzorgen van hieruit niet alleen de droomjurken van aanstaande bruiden, maar laten zij ook de bruidegom stralen. Queens bruidsmode in Eindhoven heeft een prachtige exclusieve collectie trouwjurken. die voor iedereen betaalbaar is.

Verlichting plannen

Toen de zoektocht naar een nieuw winkelpand concreet werd en er een geschikte locatie was gevonden, moesten er uiteraard plannen worden gemaakt voor de inrichting. Verlichting is ook in een winkelpand van essentieel belang. Een lichtadviseur van Technische Unie heeft daarbij een eerste plan opgezet in overleg met de klant. Daarna is hij de samenwerking aangegaan met een account manager en de lichtadviseur van SLV Nederland voor het selecteren van de juiste producten en het aanbrengen van enkele optimalisaties. Zo is er een gezamenlijk lichtplan ontwikkeld.

Het pand heeft alleen een etalage aan de voorzijde, waardoor er beperkt natuurlijk licht binnenvalt. Daarbij is de winkelruimte opgedeeld in pashokken en lange rekken met kleding. Het licht moet enerzijds de producten duidelijk laten zien, anderzijds wil je sfeer creëren en bovendien niemand verblinden.

Spanningsrail oplossing

De oplossing werd gezocht in het aanbrengen van S-TRACK 3-fase spanningsrails van SLV. Gezien de hoogte van het pand en daarnaast de aanwezigheid van enkele steunbalken en leidingen is de spanningsrail gependeld aan staaldraden. Op basis van de vaste elementen in de ruimte (tussenwanden, vaste kledingrekken) is een patroon van rails uitgewerkt. Hieraan zijn vervolgens de armaturen bevestigd.

Basisverlichting en accentverlichting

Hierbij is gewerkt met SIGHT TRACK railarmaturen van SLV voor een voldoende mate van (verblindingsvrije) basisverlichting. Daarnaast zijn er NUMINOS® railspots toegepast met stralingshoeken van 36 en 60 graden, voor het aanbrengen van accenten en het verlichten van essentiële delen in het pand. Denk aan logo's, displays, paspoppen en extra licht bij de kleding.

Kleurweergave

De SIGHT TRACK en NUMINOS® producten bieden beiden een hoge CRI waarde (> 90) wat zorgt voor een natuurlijke kleurweergave. Specifiek in kledingzaken is dit essentieel om de kleur van stoffen goed te kunnen waarnemen. Lees hierover ook het artikel "Wat is CRI, RA en de kleurweegave-index?".

Deelnemers aan dit project

Foto's van dit project


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt