Verlichting in kapsalons: D01 Salon, Amsterdam (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in kapsalons: D01 Salon, Amsterdam

D01 Salon heeft een tweetal boutique kapsalons in Amsterdam. De interieurs van deze kapsalon maken een belangrijk deel uit van de beleving en het imago van de salons. De verlichting speelt op haar beurt een belangrijke rol in het interieurontwerp. Zowel esthetisch als praktisch.

De D01 Salon op de Haarlemmerdijk is recent van een nieuw interieur en lichtplan voorzien. Het lichtplan is gemaakt door SLV Nederland en de installatie verzorgd in samenwerking met Steegman Elektrotechniek.

De basisverlichting bestaat uit 35 meter SLV GRAZIA 20 led profiel, dat in delen tegen het plafond is opgebouwd. Het patroon refereert aan de klassieke eikenhouten vloer met visgraat motief. In de profielen is een flexibele led strip van SLV (Profile Strip STAND 24V) in 3000 Kelvin aangebracht. De led strip heeft een hoge lichtopbrengst (2600 lumen per meter) en een hoge kleurweergave (CRI >90), wat het uitermate geschikt maakt als functionele verlichting.

Ook achter de spiegels is flexibele led strip aangebracht met een kleurtemperatuur van 3000 Kelvin. Omdat het hierom een visueel effect gaat, kan worden volstaan met een kleinere lichtopbrengst (750 lumen per meter).

Er zijn 27 richtbare SLV KARPO led spots met een geïntegreerde 3000K led lichtbron in het plafond ingebouwd. Hiermee kunnen de diverse interieurelementen eenvoudig geaccentueerd worden. Foto's, wanden, producten en kasten zijn flexibel van de gewenste verlichting te voorzien.

De installatie kan draadloos worden bediend dankzij een Teleco afstandsbediening en controller.

Foto's van dit project

In dit project gebruikte producten


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt