Besparing met LED berekenen - Hulp bij verlichting
U bent hier: Home > Tools > Besparing met LED berekenen

Besparing met LED berekenen

Berekenen hoeveel en kosten en energie bespaart wordt door conventionele verlichting door LED te vervangen

Dat LED verlichting minder energie gebruikt dan bijvoorbeeld halogeenverlichting of gasontladingslampen is bekend. Over een langere periode maakt dit een beduidend verschil in de energiekosten, soms wel 70 of 80%. Maar ook heeft het vervangen van oude lampen effect op de CO2- en zwaveluitstoot. Bovendien heeft LED verlichting een langere levensduur dan conventionele verlichting, waardoor je lampen minder vaak hoeft te vervangen. Dit brengt een extra kostenbesparing met zich mee, omdat er minder vaak materiaal- en montagekosten zullen zijn.

Terugverdientijd

De eenmalige investering in LED verlichting verdient zichzelf terug als gevolg van de de besparing op energie- en onderhoudskosten. De jaarlijkse besparing die wordt bereikt, evenaart na enige tijd die eenmalige investering; dit noemen we de terugverdientijd. Maar ook na het terugverdienen van de investering blijf je besparen gedurende de resterende levensduur van de LED verlichting.

Hoe kan ik de besparing met LED berekenen?

Om zelf eenvoudig de energiebesparing en terugverdientijd van LED verlichting te berekenen, kun je gebruik maken van de gratis online besparingscalculator van SLV, via https://www.hulpbijverlichting.nl/calculator/.


Meer informatie

Online besparingscalculator

Energiebesparing en terugverdientijd met LED verlichting berekenen

In de online besparingscalculator geef je enerzijds de huidige situatie met conventionele verlichting aan. Daar tegenover zet je de LED producten die ter vervanging zullen dienen. De calculator rekent voor je uit wat de besparing is die je kunt behalen in energie- en onderhoudskosten van conventionele verlichting ten opzicht van LED verlichting.

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt