Waarom werkt mijn armatuur met een gasontladingslamp (HQI) niet direct nadat ik het heb uitgeschakeld? (Hulp bij verlichting van SLV Nederland)
U bent hier: Home > Kennisbank

Waarom werkt mijn armatuur met een gasontladingslamp (HQI) niet direct nadat ik het heb uitgeschakeld?

Thema: Technische aspecten van verlichting

De gasontladingslampen zijn ontladingslichtbronnen die gebruik maken van een ontsteker. Na het uitschakelen van een armatuur met gasontladingslamp dient deze af te koelen, voordat je opnieuw kunt gaan ontsteken. De afkoelperiode van variëren van 10 tot 15 minuten. Vandaar dat gasontladingslampen enkel gedeeltelijk geschikt zijn voor toepassingen met een hogere schakelcyclus.


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

Even sparren met een lichtadviseur?

Je kunt direct online een meeting inplannen met een van onze lichtadviseurs. Of het nu gaat om een korte vraag, het (vrijblijvend) introduceren van een offerte-aanvraag of iets anders; we staan graag voor je klaar!

Heb je nog (andere) vragen?

Is jouw vraag met de informatie op pagina niet of niet volledig beantwoord? Of staat je vraag of onduidelijkheid misschien nog niet in onze Kennisbank? Neem dan contact op met onze verlichtingsexperts.

Hulp bij verlichting

Onze Kennisbank bevat tientallen veelgestelde vragen en thema's rondom de projectmatige toepassing van verlichting.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt