Hiere van Venlo (inspiratie voor verlichtingsprojecten)

Neem eenvoudig contact met ons op via Whatsapp 077-3204343

U bent hier: Home > Inspiratie

Hiere van Venlo

In 2019 opende herenmodezaak "Hiëre van Venlo" de deuren in de Venlose winkelstraat de Klaasstraat. Het interieur werd verzorgd door Dings Projectinrichting. Hierbij werd de samenwerking aangegaan met SLV Nederland en de diensten van een lichtadviseur gebruikt om tot een gedegen lichtplan te komen.

In een lichtplan worden in een plattegrond van de ruimte de voorgenomen lichtpunten gemarkeerd en middels een computersimulatie kan vervolgens worden beoordeeld of er voldoende licht op de juiste plaatsen zal zijn. 

Voor de basisverlichting op de winkelvloer is hier gekozen voor de MEDO 60 TRIAC van SLV. Dit zijn grote ronde armaturen (60 cm doorsnede) met een flinke lichtstroom (4750 lumen per armatuur). Het bijzondere van deze armaturen is dat de kleurtemperatuur eenvoudig gewisseld kan worden tussen 3000 Kelvin (warm wit) en 4000 Kelvin (neutraal wit). Warm witte verlichting wordt vaak als iets aangenamer ervaren. Echter, neutraal witte verlichting zorgt voor een realistischere weergave van kleuren. In een kledingzaak is het uiteraard van belang dat de klant in de winkel goed kan zien welke kleur iets heeft. Is een broek bijvoorbeeld donkerblauw, zwart of donkergroen?

De winkel heeft een welvend plafond. Dit maakt het complex om verlichting te monteren. Er is daarom gekozen voor een 1-fase spanningsrail, die is bevestigd aan pendeldraden. Hiermee is de rail zelf perfect horizontaal gehangen. Aan de rail zijn slanke HELIA 50 ledspots in zwart gehangen. Deze ledspots hebben een CRI >90 - wat betrekking heeft op de kleurweergave. In kledingwinkels wordt altijd verlichting met een CRI >90 aanbevolen.

In de kledinghokken is een RILO DL led downlight gemonteerd. Ook weer met een CRI >90.

Tenslotte is boven het kassabereik een aantal PARA CONE 14 pendellampen aan de spanningsrail bevestigd. Het voordeel van het werken met spanningsrail is dat armaturen eenvoudig verhangen kunnen worden als de indeling van de kassa, de winkel of de kledingrekken ooit veranderen. Wordt er ergens een nieuwe etalagepop of ander object bijgeplaatst, dan kan die eenvoudig van verlichting worden voorzien. Spanningsrail armaturen zijn er niet alleen in de vorm van spotlights, maar ook als hang/pendellampen.

Foto's van dit project

In dit project gebruikte producten


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt