Technische documentatie - Hulp bij verlichting
U bent hier: Home > Diensten > Technische documentatie

Technische documentatie

Elk verlichtingsproduct heeft in meer of mindere mate technische specificaties. Maar waar haal je ze vandaan?

Deze kunnen bijvoorbeeld gaan over de elektrotechnische eigenschappen van het product, zoals de stroomsterkte, wattage, inschakeltijd of ondersteunde technieken in het dimmen. Er zijn fysieke kenmerken, zoals de kleur of afmetingen van de behuizing, de inbouwmaten of de gebruikte materialen in het product. En elke armatuur en lichtbron heeft ook lichttechnische eigenschappen, zoals de kleurtemperatuur, lichtstroom, stralingshoek enzovoorts. Dit geheel noemen we de technische documentatie van het product. De vorm kan variëren van Excel-sheets, PDF documenten, IES, EULUMDAT of ROLF-bestanden tot ETIM classificaties en meer.

De technische documentatie wordt bijvoorbeeld gebruikt door een lichtadviseur om lichtberekeningen te kunnen maken in Relux of DIAlux. Het vertelt de (interieur)architect of aannemer ook iets over de maten / gaten die moeten worden voorzien in een verlaagd plafond. De elektrotechnisch installateurs kan afleiden welke soort kabels er gelegd moeten worden en waar. Of met welke belasting er rekening moet worden gehouden in de elektrotechnische installatie.

Het beschikbaar kunnen stellen van volledige en accurate technische documentatie in de projectmatige toepassing van verlichting is voor veel partijen dan ook van groot belang. Het projectteam van SLV Nederland stelt zoveel mogelijk data ter beschikking, al naar gelang de behoefte bij de verschillende partijen in het project. De meeste technische documentatie kun je bovendien downloaden via de website.


Meer informatie

Even sparren met een lichtadviseur?

Je kunt direct online een meeting inplannen met een van onze lichtadviseurs. Of het nu gaat om een korte vraag, het (vrijblijvend) introduceren van een offerte-aanvraag of iets anders; we staan graag voor je klaar!

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

5 stappen naar een succesvol project

Technische documentatie op 2BA

Technische specificaties conform de ETIM classificatie, productafbeeldingen, handleidingen, energielabels en andere informatie kun je onder andere raadplegen via het artikeldata platform 2BA.

 

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt