Verlichting in winkels: Vallen Living, Harmelen (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in winkels: Vallen Living, Harmelen

Vallen Living is een grote en moderne woonwinkel voor interieur en design in Harmelen. Zij adviseren en realiseren het interieur van vooral particulieren. Onderdeel van het bedrijf is een grote showroom en de zogenaamde "stalenruimte". In de stalenruimte zijn samples van houten-, PVC- en stoffen materialen voor op de vloer, wand of raam te zien en voelen. Dit stelt hoge reisen aan de toegepaste verlichting.

Het belang van juiste kleurweergave (CRI)

Kleurweergave (CRI = Color Rendering Index) is een metriek die de kwaliteit van licht beschrijft in termen van zijn vermogen om kleuren van objecten getrouw te reproduceren in vergelijking met een natuurlijke lichtbron. De CRI-schaal loopt van 0 tot 100, waarbij een hogere waarde aangeeft dat kleuren natuurgetrouwer worden weergegeven.

Bekijk ook: Wat is CRI, RA en de kleurweegave-index?

In ruimtes waar kleuren en materialen voor het interieur worden getoond, is een hoge CRI essentieel. Dit komt doordat een nauwkeurige kleurweergave cruciaal is voor het maken van weloverwogen keuzes bij het ontwerpen en decoreren van interieurs. Als de verlichting een lage CRI heeft, kunnen kleuren er onnatuurlijk of vervormd uitzien, wat kan leiden tot verkeerde beslissingen bij de selectie van materialen. Een hoge CRI zorgt ervoor dat de kleuren van de stalen consistent en betrouwbaar zijn, wat helpt bij het creëren van een esthetisch en functioneel aantrekkelijk interieurontwerp.

Railspots met hoge kleurweergave

In deze ruimte van Vallen Living is gekozen voor de toepassing van 3-fase spanningsrail van SLV. Dit systeem bestaat uit stalen profielen die aan pendeldraden aan het (hoge) plafond zijn bevestigd. De rail wordt op één punt van stroom voorzien en kan eventueel onderling worden gekoppeld met diverse koppelstukken. Vervolgens breng je eenvoudig op de plaatsen waar dat nodig is, railarmaturen in het profiel aan. De armaturen worden via de rail van stroom voorzien. Je kunt eenvoudig armaturen toevoegen, verplaatsen of verwijderen. Bijvoorbeeld als je de ruimte anders gaat indelen, of om andere redenen de behoefte aan verlichting veranderd.

De railspots zijn van het type NUMINOS® van SLV. Deze spots staan garant voor een hoge kwaliteit licht met een kleurweergave (CRI) van >90. Door daarnaast te kiezen voor een neutrale witte kleurtemperatuur van 4000 Kelvin kunnen de klanten optimaal hun keuzes maken in de stalenruimte.

Foto's van dit project


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt