Andere inspiratievolle projecten: Streekmuseum Stevensweert (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Andere inspiratievolle projecten: Streekmuseum Stevensweert

In het gemeentehuis van Stevensweert is sinds 1991 het Streekmuseum gevestigd. Het gemeentehuis is een rijksmonument dat in 1858 werd ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers. Het Streekmuseum Stevensweert / Ohé en Laak spant zich in om het historisch verleden van het eiland in de Maas waar mogelijk zichtbaar te maken. 

Recent werd de verlichting in het museum vernieuwd. Hierbij werd in overleg met een lichtadviseur van SLV gekozen voor een oplossing met enerzijds TENSEO laagspanningsdraden en armaturen en anderzijds ANELA LED DISPLAY armaturen.

Streekmuseum Stevensweert

TENSEO QRB draadarmatuur

Bij een TENSEO laagspannings-systeem wordt een tweetal draden over een langere afstand gespannen, bijvoorbeeld langs de wand of langs het plafond. Op de draden staat een laagspanning, bijvoorbeeld 12 volt. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van een trafo. Voor het systeem zijn specifieke armaturen beschikbaar die je eenvoudig op de draden vastzet. Het voordeel is dat je daarmee de volledige vrijheid hebt in de plaatsing van de armaturen. Je kunt deze ook op elk moment verplaatsen of verwijderen. Dit maakt het systeem ideaal voor museums met wisselende tentoonstellingen, of bijvoorbeeld een horecagelegenheid of boetiek. Op de TENSEO spanningsdraden zijn QRB draadarmaturen gezet, met een kantelbare kop.

ANELA LED DISPLAY SPOTDe ANELA LED displayarmaturen hebben een kantelbare lampekop op een steel. De bevestiging gebeurd middels een klem. Displayarmaturen worden bijvoorbeeld gebruikt bij het aanlichten van schilderijen, reclameborden of objecten.

Betrokken partijen:

  • Opdrachtgever: Stichting Streekmuseum Stevensweer / Ohé en Laak
  • Lichtadvies en producten: SLV Nederland
  • Groothandel: Solar Nederland
  • Installatie: Puts Electro

Foto's van dit project

In dit project gebruikte producten


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt