Verlichting in horeca: Restaurant Babel (OBA), Amsterdam (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in horeca: Restaurant Babel (OBA), Amsterdam

In de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA) zit op de 7e etage een restaurant gevestigd: Babel. Het vormt een ontmoetingsplek voor Amsterdammers uit de hele wereld. Beheerder Vermaat Groep liet een ontwerp van TANK interieur design uitwerken door DID interieurmakers, waarbij de verlichting werd geleverd via Next Level Audiovisueel.

In het interieur zijn enkele bijzondere visuele effecten bereikt door de kleuren van vloeren, plafonds, meubilair en verlichting langs strikte lijnen te scheiden. Daarnaast spelen diverse LED lijnen en spanningsrail een belangrijke functionele en estetische rol in het ontwerp. Zo is er spanningsrail in een grote stervorm gependeld, waarbij er op de bovenzijde van de spanningsrail is een led strip aangebracht. Het geeft een bijzonder effect.

Er is hoofdzakelijk gewerkt met wit- en zilverkleurige 3-fase S-TRACK spanningsrail van SLV. Enerzijds met Railspots Vide, anderzijds met EURO  SPOTS. Op enkele plaatsen zijn inbouwarmaturen van type PLASTRA (wit) en NEW TRIA LED gemonteerd. In de visuele structuren aan het plafond zit daarnaast ook gependelde GLENOS industrial profielen van SLV verwerkt.

Boven de werkplaatsen en als visuele scheidingslijn zijn PHELIA CONE pendellampen geheel in wit gemonteerd. Aan de wanden zitten zwart/bruin houten MANA LED armaturen met "Dim to Warm"-functie gemonteerd.

Foto's van dit project

In dit project gebruikte producten


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt