Wat is 'dim to warm' verlichting? (Hulp bij verlichting van SLV Nederland)
U bent hier: Home > Kennisbank

Wat is 'dim to warm' verlichting?

Thema: Technische aspecten van LED

"Dim to warm" is een term die we steeds vaker terugzien bij LED armaturen, waarbij het dimmen niet alleen bereikt door het verminderen van de lichtsterkte, maar ook door het veranderen van de kleurtemperatuur. Daarmee benaderen we het gedrag van een ouderwetse gloeilamp die gedimd wordt.

De kleurtemperatuur heeft betrekking op de wittint van het licht. Wanneer een dim to warm lichtbron "fel" schijnt, is de kleurtemperatuur 3000 Kelvin. We noemen dit warm wit. Wordt de lamp "gedimd" dan gaat de kleurtemperatuur van de LED lichtbron omlaag naar 2000 Kelvin, oftewel extra warm wit.

Helder licht met een kleurtemperatuur van 3000 Kelvin vormt prettige werkverlichting. Extra warm wit licht van 2000 Kelvin ervaren we als sfeervoller, voor een ontspannen en aangename sfeer in huis.

LED producten met een dim to warm functie geven de mogelijkheid om op elk moment van de dag, bij elke activiteit in een ruimte, de optimale verlichting in te stellen. Dim to warm verlichting vindt vooral zijn toepassing in woningen en in horecagelegenheden.


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

Even sparren met een lichtadviseur?

Je kunt direct online een meeting inplannen met een van onze lichtadviseurs. Of het nu gaat om een korte vraag, het (vrijblijvend) introduceren van een offerte-aanvraag of iets anders; we staan graag voor je klaar!

Heb je nog (andere) vragen?

Is jouw vraag met de informatie op pagina niet of niet volledig beantwoord? Of staat je vraag of onduidelijkheid misschien nog niet in onze Kennisbank? Neem dan contact op met onze verlichtingsexperts.

Hulp bij verlichting

Onze Kennisbank bevat tientallen veelgestelde vragen en thema's rondom de projectmatige toepassing van verlichting.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt