Verlichting in horeca: Het Gasthuys, Amersfoort (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in horeca: Het Gasthuys, Amersfoort

Omgeven door een authentiek middeleeuws gewelf, dat is geaccentueerd door een eigentijdse interieur architectuur, worden vergaderingen, trainingen, (zakelijke) bijeenkomsten, besloten diners of lunches voor gezelschappen tot 20 gasten of deelnemers een bijzondere en unieke ervaring.

Het Gasthuys bevindt zich in het souterrain van het voormalige Sint Elisabeth Gasthuis, dat van 1578 tot 1907 was gevestigd in de Muurhuizen 33, midden in de "oude" binnenstad van Amersfoort.

Het Gasthuys is grondig gerenoveerd, naar een ontwerp van Wildenberg interieur architectuur. Dit bureau streeft naar inspirerende en duurzame oplossingen. Men koos vanuit dat oogpunt dan ook voor verlichting die grotendeels op led technologie gebaseerd is.

Er zijn grote lengtes DecaLED® Flex SC in warm witte uitvoering aangebracht langs de randen van de vloer en in een zwevend plafond. In de plafonds zijn MR16 SP Downlights in titaniumkleur aangebracht, waarvan een gedeelte is voorzien van een LED MR16 3in1 lichtbron. De overige armaturen bevatten DecaLED® High Power GU10, 5W warm witte lichtbronnen.

Tegen de achterwand van grote ruimte zit een open haard, waarlangs een RVS frame is aangebracht voorzien van gesatineerd glas. Met behulp van 5 stuks DecaLED® Color Bar 18 RGB kan deze wand in elke gewenste kleur worden gezet. Voor de aansturing daarvan is een een DecaLED® High Power DMX Controller TV en een LagoLED® Fader Panel DMX geïnstalleerd.

De gewelven worden geaccentueerd via 8 stuks Dasar T5-14 bodemprofielen SLV. Door hierin de VSA te vervangen zijn de armaturen dimbaar gemaakt, zodat de hoeveelheid verlichting altijd kan worden aangepast aan de ambiance.

Foto's van dit project


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt