Verlichting in woningen: Gerenoveerde woonboerderij (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in woningen: Gerenoveerde woonboerderij

Balken en constructiedelen tonen

Wanneer je een bestaande woning gaat renoveren kun je er voor kiezen om oude elementen te behouden en een bijzondere rol te gaan laten spelen in het nieuwe ontwerp. Je kunt bijvoorbeeld delen van de constructie, zoals dragende balken, zichtbaar maken waar ze dat eerst niet waren. Of zelfs een hele etage openen, om een ruimtelijke doorkijk van begane grond tot aan de nok van het dak te laten ontstaan. 

Woonruimte met vide

In deze woonboerderij is een open etage gecreëerd; een vide. Door een gedeelte van de verdiepingsvloer weg te laten is er een open ruimte vanaf de begane grond tot boven in de nok van de boerderij. Het geeft een imposante-, ruimtelijke- en open sfeer. De gevel, die over de gehele hoogte van het huis uit glas is opgetrokken, onderstreept dit karakter. Dragende balken spelen een prominente rol tegen de verder strak wit gestucte plafonddelen.

Hoog plafond verlichten

Om deze verticale ruimte te verfraaien is er gekozen voor het verlichten met SHELL 30 wandarmaturen van SLV. De strakke witte vormen van de armaturen passen naadloos in het interieur. Deze LED armaturen geven met 6500 lumen een zee van licht die enerzijds rechtstreeks de hoge nok toont. Maar dankzij de reflectie tegen het witte plafond is er ook sprake van zeer zachte, indirecte verlichting in de woonruimte. De armaturen zijn uiteraard dimbaar, wanneer er een extra aangename sfeer gewenst is.

Functionele verlichting in de keuken

In de keuken is een grote MEDO® 60 gemonteerd. Dit dimbare LED-armatuur heeft de mogelijkheid om te kiezen uit 3 kleurtemperaturen (2700 / 3000 / 4000 Kelvin). Dankzij de IP50 bescherming is het armatuur bestand tegen kookdampen en spetters die in de keuken rondgaan. Op de maximale lichtsterkte is er ruim voldoende werklicht. Het armatuur kan na snijden en koken uiteraard ook gedimd worden om een sfeervolle ruimte te geven.

In de woonkamer zorgen "no-nonsense" plafondinbouwspots voor de juiste verlichting. Er is hier gekozen voor draai- en kantelbare NEW TRIA 75 plafondspots met dimbare LED module met Dim-To-Warm functie. Deze lichtbron varieert de kleurtemperatuur van warm wit (3000K) op volle sterkte naar extra warm wit (1800K) in gedimde stand.

Foto's van dit project

In dit project gebruikte producten

  • MEDO 60 zwart 1xLED 2700/1xLED 3000/4000K PHASE (1007322)
  • NEW TRIA 75 inbouwring rond aluminium (1007351)
  • NEW TRIA ledmodule rond 1xLED 1800-3000K 60° PHASE (1007422)
  • SHELL 30 wandlamp wit 1xLED 3000K (1000423)


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt