Product- en lichtadvies - Hulp bij verlichting
U bent hier: Home > Diensten > Product- en lichtadvies

Product- en lichtadvies

Een doordacht product- en lichtadvies houdt rekening met de architectuur, stijl van het interieur en/of exterieur, functie van het licht, normen en regelgeving, gebruikers van de ruimte, duurzaamheid en natuurlijk het budget. Een goed lichtadvies draagt bovendien bij aan de beleving van een gebouw of ruimte.

Het gaat verder dan het simpelweg ophangen van een paar lampen. Bij nieuwbouw- of verbouwingsprojecten is het dan ook raadzaam om verlichting in een vroeg stadium te plannen. Zo kun je de benodigde infrastructuur op de juiste plaats (laten) aanleggen en kunnen leidingen mooi worden weggewerkt.

Bekijk ook: Welke gegevens heb ik nodig om een lichtplan te maken?

Het uitzoeken van de juiste armaturen in een project kan een moeilijke en tijdrovende klus zijn. Wanneer bijvoorbeeld moet worden voldaan aan bepaalde verlichtingsnormen in een werkomgeving, of wanneer er een uitgekiende sfeer moet worden gecreëerd met behulp van de verlichting. Maar ook wanneer er behoefte is aan een creatieve oplossing, kan het zijn dat je zelf niet over de kennis, tijd of mogelijkheden beschikt om zelf een goed lichtadvies uit te brengen.

Bekijk ook: Waar let ik op bij het maken van een lichtplan?

SLV Nederland heeft enkele lichtadviseurs in dienst. Zij hebben opleidingen gevolgd die de nodige expertise geven op het gebied van verlichting. Bovendien hebben zij uitgebreide kennis van- en ervaring met de verlichtingsoplossingen en producten die SLV Nederland te bieden heeft. Je kunt hier gebruik van maken door een van onze lichtadviseurs te betrekken in je project. Zij kunnen meedenken over de manier waarop jouw situatie het best verlicht kan worden.

Bekijk ook: Wat is het verschil tussen een lichtplan, een lichtberekening en een lichtadvies?

Aanbeveling product alternatieven

Wellicht krijgt je de vraag om alternatieve producten aan te bevelen voor de producten in een bestek. Je dient daarvoor eerst de specificaties van de aangeboden producten te bekijken. Daarna ga je op zoek naar gelijkwaardige producten van een ander merk, welke mogelijk kostentechnisch gunstiger uitvallen. Kortom, een tijdsintensieve klus. Hierin kunnen de lichtadviseurs van SLV Nederland je ondersteunen.


Meer informatie

Even sparren met een lichtadviseur?

Je kunt direct online een meeting inplannen met een van onze lichtadviseurs. Of het nu gaat om een korte vraag, het (vrijblijvend) introduceren van een offerte-aanvraag of iets anders; we staan graag voor je klaar!

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

5 stappen naar een succesvol project

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt