Verlichtingstrends voor 2018 (Hulp bij verlichting van SLV Nederland)
U bent hier: Home > Kennisbank

Verlichtingstrends voor 2018

Thema: Verlichting, design en trends

Trends in verlichting en materiaalgebruik voor 2018

Een industriële look van het interieur, met armaturen vervaardigd van grijs beton, blijft ook na 2017 onverminderd populair. Lampen met een betonnen sokkel, fitting of kap hebben een robuuste uitstraling. De mat-grijze kleuren kunnen met vrijwel elke andere kleur in het interieur gecombineerd worden. Past ook bijzonder goed in een minimalistisch interieur.

Een landelijke, naturel sfeer ontstaat door armaturen die zijn vervaardigd uit bamboe, hout of staal. In combinatie met elkaar vormen hout en staal een mooi contrast. Verlichting uit hout geeft een warme en karaktervolle uitstraling. Hout of bamboe maakt ook dat elk product een unicaat is en een duurzame, hoogwaardige uitstraling krijgt.

Een andere trend die in 2018 wordt gezien is het gebruik van roestend staal voor verlichtingsarmaturen. Door een chemische behandeling van het staal ontstaat een geïndividualiseerd uiterlijk. Het roestproces stopt na de behandeling (blijft niet doorroesten). Roestkleuren zijn warm en geven een nostalgische uitstraling. Strijklicht langs roestige oppervlakken versterkt de kleuren en structuur in het bijzonder. Ook bij buitenverlichting werken armaturen gemaakt van geroest staal ontzettend mooi. Als een ware “rots in de branding”, geteisterd door de elementen, een lichtbaken langs paden en terrassen.

De laatste materiaaltrend is niet van nature uniek, maar bied je wel de mogelijkheid hiertoe: gips. Pendelarmaturen, plafond- of wandlampen vervaardigd uit gips passen onbewerkt al goed in veel interieurs. Maar een lamp van gips geeft de mogelijkheid om onbegrensd te personaliseren. Gips is uitstekend geschikt om te beschilderen, te behangen of te beplakken. Je kiest zelf of de verlichting opvalt of juist helemaal integreert in de omgeving.

SLV Nederland biedt een ruime keuze aan verlichtingsarmaturen gemaakt met bijzondere en natuurlijke materialen, voor zowel binnen- als buitentoepassingen. De verlichting van SLV is het bijzonder geschikt voor woningen, kantoren, horeca en winkels. De lichtadviseurs en projectbegeleiders van SLV Nederland ondersteunen je graag bij jouw verlichtingsvraagstuk.


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Verlichting gemaakt van bijzondere materialen

Architecten zijn creatieve mensen, die telkens op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun ideeën te vertalen naar aansprekende, verrassende of uitdagende ontwerpen. De materialen waarmee men werkt en de technieken waarmee die materialen vervaardigd en verwerkt worden, spelen bij deze ontwikkelingen een belangrijke rol. Het toenemend gebruik van natuurlijke, pure materialen past bij deze creatieve uitdaging. Maar ook bij de ideeën rondom een circulaire economie en verduurzaming. De materialen komen niet alleen terug in de wanden, vloeren en plafonds van een gebouw, maar ook in bijvoorbeeld de verlichting die in het interieur wordt toegepast.

Natuurlijke materialen zoals bamboe, hout, graniet, zandsteen, textiel, maar ook ruwe materialen als edelstaal, beton of gips geven producten een bijzonder karakter. Grondstoffen uit de natuur krijgen door de wijze waarop ze ontstaan en onder invloed van de elementen een kenmerkend uiterlijk. Producten die uit dit soort materialen vervaardigd worden, zijn daardoor allemaal uniek.

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt