Verlichtingstrends voor 2020 (Hulp bij verlichting van SLV Nederland)
U bent hier: Home > Kennisbank

Verlichtingstrends voor 2020

Thema: Verlichting, design en trends

Verlichtingstrends 2020, het zal voor iedere elektricien/verlichtingsexpert het gespreksonderwerp worden bij de klant. We zijn bijna verplicht om deze vraag te beantwoorden met een aantal mooie voorbeelden. Al enige tijd krijgen we verschillende trends toegestuurd of zijn ze terug te zien in de welbekende vakbladen. Tijd om de nieuwe trends voor verlichting 2020 aan je voor te leggen.

Wat zijn de nieuwe trends voor verlichting?

Om de verlichtingtrends in het juiste perspectief te zetten kijken we eerst naar de ‘’kleuren voor 2020’’. Volgens het wereldwijde trendonderzoek ColourFutures is de kleur Tranquil Dawn van Flexa tot de kleur van het jaar 2020 benoemd. Het is een zachte lichte tint die zich beweegt tussen groen, grijs en blauw. Andere kleuren die veel genoemd worden zijn beige/geel tonen, de donkere varianten van bruin, rood en mosgroen, indigoblauw en messing. Het gaat dan vooral om de kleur van wanden, vloeren en accessoires in het interieur. Specifiek voor verlichting zijn goud of koper belangrijke kleuren in het interieur. De betonlook en chroom zullen in 2020 vervangen worden met elementen van staal. (Mat) goud is het helemaal. Een zwart pendelarmatuur met gouden binnenkant past perfect binnen het interieur van 2020. Gouden accenten zijn trendy in 2020, maar dienen wel subtiel te blijven.

Welke materialen sluiten aan bij de verlichtingstrends van 2020?

We zagen voor 2019 al een sterke hang naar het gebruik van natuurlijk materialen in het interieur. Dat zal in 2020 nog verder gaan. De rode draad in alle woontrends is het gebruik van planten en bloemen, natuurlijke materialen en duurzaamheid in het bijzonder. Ontwikkelingen die in lijn liggen met het gedachtengoed van "biophilic design" (link). 

Mensen gaan afstand doen van onnodige spullen; dat creëert rust en ruimte. Dat heeft effect op onze leefomgeving maar ook op onze mentale gesteldheid. We willen bovendien investeren in kwaliteit, met respect voor de natuur en onze planeet. Strakke, kille en minimalistische interieurs zijn uit de mode; kleurrijk, spannend, warm en puur zijn de trend van nu. Bijvoorbeeld door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout. Liefst zo onbewerkt en puur mogelijk.

Met glas in diverse ronde vormen zorgen we in 2020 voor mooie eye catchers in het interieur.

Wat zijn de trends in toepassingen voor 2020?

We wonen op steeds minder vierkante meters en daarom kiezen we voor modulaire en multifunctionele meubels. Huizen worden een technisch hoogstandje en duurzaamheid steeds belangrijker. Daar kan ook met verlichting op ingespeeld worden. Verlichting is niet langer alleen maar licht. Verlichting is ervaring, gevoel, emotie. Dankzij Smart Home-systemen kun je in je omgeving een sfeer creëren op basis van je eigen smaak, je levensstijl, je eisen. Kleuren, timing, besturing met je smartphone of je stem zijn enkele van de opties die je eenvoudig kunt toepassen via een intelligent verlichtingssysteem. Innovatief, creatief en modern. 

De verlichtingstrends voor 2020 zijn niet alleen het resultaat van design, maar ook van technologie. LED is energiezuinig en past met eenvoudige en eigentijdse lijnen binnen zowel de zakelijke- als de privéomgeving. Met de LED-technologie kunnen unieke ontwerpen, vormen en effecten worden bereikt, die niet mogelijk zijn met traditionele verlichting. LED verlichting past in elke ruimte, binnen en buiten


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt