Verlichting in horeca: Stadsherberg Ald Weishoes, Venlo (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in horeca: Stadsherberg Ald Weishoes, Venlo

Stadsherberg Ald Weishoès ("Oud Weeshuis") is gelegen op een historische plek waar al honderden jaren een thuis is voor mensen uit Venlo en daarbuiten. Gebouwd in 1611 heeft er in het gebouw onder andere een aantal verschillende scholen gezeten, een bejaardenhuis, een weeshuis en een gemeenschapshuis. In 2022 is het pand verbouwd. Hierbij zijn zoveel mogelijk historsche details in hun waarde gelaten. In haar nieuwe hoedanigheid geeft het Ald Weishoès onderdak aan een herberg / hotel, een restaurant, studentenhuisvesting en worden zalen verhuurd.

Het interieurconcept is uitgewerkt door Confetti Interiors. Voor de verlichting is in samenwerking met de lichtadviseur van SLV Nederland per ruimte bekeken naar een oplossing die enerzijds past binnen het interieurontwerp en daarbij de historie van het pand tot zijn recht laat komen. Anderzijds is er uiteraard gekeken naar de toepassing van de ruimte en de maximale flexibiliteit daarin. De verlichting dient te voldoen aan de NEN richtlijnen voor binnenverlichting en aan te sluiten bij het budget dat hiervoor is gereserveerd.

Denk daarbij aan grote SLV Rotoballs die op verschillende hoogtes gependeld zijn in de hoge gangen en verkeersruimtes. De moderne SLV Direto die in het restaurant voor indirecte wandverlichting zorgt. SLV Enola_B wandlampjes met schakelaar als bedverlichting. En diverse producten uit de SLV Numinos® familie die, dankzij de modulaire opzet en haast oneindige keuzevrijheid, perfect op maat voor elke situatie is te configureren.

Foto's van dit project

In dit project gebruikte producten


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt