Verlichting in de openbare ruimte: Stadhuispassage van winkelcentrum Spijkenisse (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in de openbare ruimte: Stadhuispassage van winkelcentrum Spijkenisse

De Stadhuispassage maakt onderdeel uit van het winkelcentrum in Spijknisse. In de passage zijn op de begane grond diverse winkels gelegen. Verlichtingsarmaturen aan de gevel zorgen voor de verlichting en veiligheid van de passage wanneer er geen daglicht meer binnentreed.

Net voor de donkere dagen van de herfst en winter van 2021 is er voor gekozen om de bestaande gevelarmaturen te vervangen. Daarbij is er gekozen voor een LED oplossing, die naast efficiënte en duurzame verlichting, ook een fraai resultaat op gevels heeft. Bij wijze van een pilot zijn 11 armaturen vervangen met een SLV ENOLA ROUND UP/DOWN met instelbare kleurtemperatuur (keuze tussen 3000 en 4000 Kelvin). De ENOLA armaturen hebben twee krachtige lichtbundels, die enerzijds zorgen voor een lichteffect langs de gevels zelf, maar anderzijds ook voor verlichting van het loopvlak. De reacties op pilot zijn goed en het project krijgt mogelijk op korte termijn een vervolg.

De werkzaamheden zijn verricht in opdracht van VvE Passage Spijkenisse, begeleidt door Objectief Management en uitgevoerd door Led it Change Berry van der Helm. Berry kreeg daarbij assistentie van lichtadviseur Jennifer Vrolijk van Technische Unie.

Foto's van dit project


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt