Verlichting in winkels: Hofstede Optiek, Den Haag (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in winkels: Hofstede Optiek, Den Haag

Hofstede Optiek, gelegen in het centrum van Den Haag, is een exclusieve opticien en specialist in oogzorg, oogmode, optometrie en contactlenzen. Het interieur volledig getransformeerd naar een ontwerp van Alexander Nowotny van Nowotny Architecten. De uitvoering is verzorgd door Van der Plas meubel & projekt bv uit Den Bosch.

De organische vormen in het interieur, met de vele koven en diffuse gebogen vlakken vroegen om een creatieve aanpak van de verlichting. Hiervoor is de hulp van SLV Nederland ingeroepen. In goed overleg met de winkeleigenaar en de interieurbouwer is het grootste gedeelte van het interieur verlicht met led producten uit de DecaLED en SLV assortimenten.

De achterwand van de grote vitrines is uitgevoerd in opaal acrylaat, waarachter 15 stuks DecaLED Color Bar 18 SC (warm wit, uitvoering met lenzen) zijn geplaatst, aangestuurd door de DecaLED High Power DMX Controller TV. Het strijklicht laat de gehele achterwand oplichten. In de witte schappen is een indirect kleuraccent in de vorm van DecaLED Flex HD RGB verwerkt. Deze kan door gebruik van de DecaLED Controller 2 in elke gewenste kleur worden geconfigureerd. De functionele verlichting in de vitrines wordt gevormd door Dome LED Downlights van SLV. Op alle plinten in de winkel is DecaLED Flex SC warm wit aangebracht voor een ruimtelijk effect en algemene oriëntatie.

Voor de aanlichting van de gebogen wanden, die doorlopend in het plafond, alsmede de vele koven is gewerkt met een maatwerk product voor dit project: modulaire strips van 30cm met 5x1W warm witte leds. De 250 strips zijn onderling te koppelen via een draadverbinding of een rechtstreeks steekcontact. Enkele DecaLED Power Supply Units (24 VDC) zorgen voor de voeding van de ledstrips.

De etalage aan de voorzijde van het pand wordt aangelicht met Dome LED Spots 6x3W wit, opgehangen aan een Eutrac 3-fase rail van SLV. De spots zijn vrij verstelbaar.

Foto's van dit project


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt