Verlichting in horeca: De Vlindertuin, Zuidlaren (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in horeca: De Vlindertuin, Zuidlaren

In het hart van Zuidlaren bevindt zich de sfeervolle Saksische boerderij, waarin het restaurant De Vlindertuin is gevestigd. Op deze idyllische plek wordt met passie eigentijdse gerechten bereid, creativiteit en smaakvol in combinatie met oprechte gastvrijheid maakt De Vlindertuin tot een ware plek om te genieten! De gevel en entree werden voorzien van nieuwe verlichting, om voor een warm en veilig welkom te zorgen.

De functie van verlichting

Verlichting zorgt niet alleen voor het feit dat je kunt zien in het donker. Je brengt er ook visueel comfort mee. In een werk- of leeromgeving zorg je voor het bevorderen van de prestaties. Daarnaast schep je met verlichting een veilige omgeving, hou je mensen gezond en breng je, niet op de laatste plaats, sfeer.

Lees ook: Wat is het doel van verlichting?

Met verlichting geef je ook identiteit. Verlichting in een bepaalde kleur kan je huisstijl ondersteunen. Met verlichting maak je logo's en belettering zichtbaar. Met verlichting kun je er voor zorgen dat je pand überhaupt zichtbaar is in de avonduren.

Verlichting speelt een sleutelrol in de horeca

Licht en interieur gaan hand in hand in de horeca. Vaak wordt er veel energie in het interieur van een restaurant of bar gestoken. Maar zonder de juiste verlichting komen vormen, structuren en kleuren niet tot hun recht. Verlichting maakt sfeer en beleving.

Lees ook: Lichtplan maken voor de horeca

Ook aan de buitenzijde van een horecagelegenheid is goede verlichting van belang. Je wil zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Je naam of bedrijfslogo dient goed leesbaar te zijn. Je wil mensen warm verwelkomen en ook in de avonduren veilig langs de parkeerplaats en paden kunnen leiden.

Staande armaturen en ledstrips

In het project "De Vlindertuin" werd er gekozen voor ESKINA FRAME staande buitenarmaturen van SLV. Elk armatuur heeft twee draaibare led lichtbronnen waarmee je eenvoudig kunt kiezen waar het licht naartoe gericht dient te worden. Je kunt dit armatuur enerzijds inzetten als padverlichting, maar je kan er in feite ook bomen en struiken mee verlichten. De ESKINA FRAME is een degelijk uitgevoerd armatuur, met IP65 en IK06 bescherming. De kleurtemperatuur van de lichtbronnen kan naar wens worden ingesteld op 3000K (warm wit) of 4000K (neutraal wit).

Daarnaast zijn er ledstrips langs de dakrand aangebracht. Zij zorgen voor indirect strijklicht langs de karakteristieke oude bakstenen van de gevel. Het zorgt voor een prettige, warme ontvangst (en vertrek) van alle gasten.

Deelnemers aan dit project

Foto's van dit project


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt