Verlichting in kantoren: ACW Schoonmaakhelden, Hoogvliet-Rotterdam (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in kantoren: ACW Schoonmaakhelden, Hoogvliet-Rotterdam

ACW is een landelijke specialist in de glas- en gevelreinigingsbranche en een regionale multiservice dienstverlener op het gehele facilitaire vlak. Recent is het kantoor compleet onder handen genomen en van een nieuwe indeling en interieur voorzien. Daarbij werd er ook samen met de lichtadviseur van SLV Nederland gekeken naar de verlichting.

Spanningsrail aan pendeldraden

Het plafond van het industriële pand is onafgewerkt, opgebouwd uit damwandplaten -dus een golvende structuur- waartegen een materiaal is gespoten dat de accoustiek optimaliseert. Op diverse plaatsen zitten er steunbalken, kabelgoten en leidingen van de luchtbehandeling. Er kunnen daardoor geen armaturen rechtstreeks tegen of in het plafond gezet worden.

Een logische keuze in een dergelijke situatie is het monteren van 3-fasen S-TRACK spanningsrail, veelal aan pendeldraden. Hierop zitten NUMINOS® PHASE M spots. De rails en de spots zijn mat zwart, net zoals het plafond zelf, en vallen daardoor optisch weg. Dankzij de rails kunnen de draai- en kantelbare LED spots precies daar worden aangebracht waar dat nodig is. Ook wanneer de indeling van de kantoorruimtes zou wijzigen.

Op plaatsen waar dat mogelijk is, zijn NUMINOS® CL PHASE M vaste plafondspots gemonteerd.

Bureauverlichting

Boven de receptie en diverse werkplekken is het Q-LINE SINGLE LED pendelarmatuur gehangen. Dit langgerekte armatuur met een strak en "no-nonsense" ontwerp past perfect in het interieur en geeft zowel praktisch- als aangenaam licht op het werkvlak. Met  een lichtstroom van maximaal 3200 lumen is er bovendien sprake van meer dan voldoende licht. De armaturen zijn overigens (DALI) dimbaar. Dankzij de diffusor uit acrylglas is er sprake van verblindingsvrij werklicht.

Op andere plaatsen is de WORKLIGHT van SLV gebruikt. Dit zijn staande LED armaturen die zowel direct als indirect (naar boven gericht) licht afgeven. De WORKLIGHT is bovendien uitgerust met sensoren voor invallend licht en beweging. De intelligentie in het armatuur zorgt ervoor dat enerzijds het licht vanzelf aan- en uit gaat op basis van de aanwezigheid van mensen rondom het armatuur. Anderzijds kan het niveau van de verlichting worden afgestemd op het omgevingslicht. Bijvoorbeeld wanneer je bureau aan een raam staat. Soms valt de zon binnen en heb je minder kunstlicht nodig. Op een grijze dag of tegen de avond heb je juist meer kunstlicht nodig. De WORKLIGHT zorgt altijd voor het optimale lichtniveau en brand alleen wanneer dat nodig is.

Deelnemers aan dit project

Foto's van dit project

In dit project gebruikte producten

  • NUMINOS CL PHASE M zwart/zwart 60gr 1xLED 4000K (1004236)
  • NUMINOS DL S zwart/zwart 40gr 1xLED 3000K (1003796)
  • NUMINOS PHASE M zwart/zwart 36gr 1xLED 4000K, 3-fase (1004187)
  • Q-LINE SINGLE LED DALI dimbaar 1500mm zwart (1001309)
  • S-TRACK DALI spanningsrail zwart 2m (1002631)
  • S-TRACK DALI spanningsrail zwart 3m (1002633)


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt