Waarom bromt mijn trafo? (Hulp bij verlichting)
U bent hier: Home > Kennisbank

Waarom bromt mijn trafo?

Thema: Technische aspecten van LED

Het ‘brommen’ van trafo’s wordt veroorzaakt door trillingen. Er zijn twee verschillende soorten trafo’s; conventionele en elektronische trafo’s.

Indien het geluid bij een conventionele trafo’s niet  te herleiden is naar een bepaald defect, kan het geluid ontstaan door een magnetisch veld. Het magnetisch veld ontstaat in de behuizing van het armatuur. Tevens zou het kunnen ontstaan door een ‘bewegend’ bevestigingsoppervlakte zoals een woning met een houtendek. Doormiddel van rubbers kun je de bewegingen dempen of uiteraard een stevigere bevestigingsoppervlakte te gebruiken.

Mocht een elektronische trafo brommen dan duidt meestal op een onvolledige minimale belasting van de trafo. In de meeste gevallen zorgt de minimaal belasting van de elektronische trafo ervoor dat het geluid verdwijnt.


Meer informatie

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

Heb je nog (andere) vragen?

Is jouw vraag met de informatie op pagina niet of niet volledig beantwoord? Of staat je vraag of onduidelijkheid misschien nog niet in onze Kennisbank? Neem dan contact op met onze verlichtingsexperts.

Hulp bij verlichting

Onze Kennisbank bevat tientallen veelgestelde vragen en thema's rondom de projectmatige toepassing van verlichting.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt