Verlichting in woningen: Woonhuis, Venlo (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in woningen: Woonhuis, Venlo

Verlichting plannen bij renovatie of nieuwbouw

Wanneer je verlichting in je woning gaat aanbrengen, dan verdient dat aandacht. Toch is verlichting helaas een ondergeschoven kindje bij menige renovatie of nieuwbouw - de "sluitpost". Er gaat aandacht uit naar strak gestucte wanden, zwarte metalen deuren en een eikenhouten visgraadparket. En wordt er pas daarna nagedacht over de verlichting. En dat is jammer, want op die manier beperk je jezelf enorm in de mogelijkheden. En in het effect, plezier en gemak dat je met verlichting kunt bereiken.

Kortom, vóórdat je de eerste steen metselt of het oude behang van de wanden trekt: denk na over de toekomstige situatie. Waar ga je koken, waar ga je lezen, waar zit je aan tafel, waar komt er kunst aan de wand? En welk licht is daarbij nodig? Op die manier kun je in een vroeg stadium zorgen voor de juiste stroompunten en schakelaar, voor de juiste gaten in het verlaagde plafond. En zo kun je de verlichting optimaal afstemmen op de functies van de ruimte en op je persoonlijke smaak.

Neem deze jaren '20 woning in Venlo als voorbeeld. Voorafgaande aan de uitgebreide renovatie van woonkamer en keuken werd er al goed nagedacht over de indeling van de ruimtes en waar je welke taken gaat uitvoeren. En welk licht daarbij nodig is.

Plafondarmaturen

Voor de basisverlichting is daarbij gekozen voor mooi ingebouwde KADUX 2 plafondarmaturen met 2 richtbare ES111 retrofit lichtbronnen. De lichtbundels kunnen daar waar nodig richting bijvoorbeeld keukenkasten of objecten aan de wand worden gericht.

Flexibiliteit dankzij spanningsrail

Boven het kookeiland en de eettafel zijn stukken 1-fase spanningsrail aangebracht met HELIA 50 spots en ENOLA pendelarmaturen. Spanningsrail geeft je maximale flexibiliteit als het gaat om het combineren van verschillende armatuurvormen en het aanpassen van die samenstelling in de toekomst. In de toekomst heb je de vrijheid om armaturen te verplaatsen, toe te voegen of te verwijderen. Of om bijvoorbeeld armaturen met een hele andere stijl te kiezen, omdat je het interieur een update geeft.

Boven de bar hangt daarnaast het stijlvolle ONE 60 PD pendelarmatuur met up/down functie als prachtige eye catcher. 

Uiteraad zijn alle armaturen eenvoudig dimbaar.

Foto's van dit project

In dit project gebruikte producten

  • 1-Fase Spanningsrail zwart 2m (143020)
  • ENOLA_B PD-1 zwart 1xGU10, 1-Fase (143960)
  • HELIA 50 LED zwart 1xLED 3000K 35° 1-Fase (143580)
  • KADUX 2 ES111 zwart mat 2xGU10 (115550)
  • ONE 60 PD PHASE UP/DOWN zwart 2xLED 2700/3000K (1004759)


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt