Verlichting in kantoren: Modern kantoor in oude fabriekshal (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in kantoren: Modern kantoor in oude fabriekshal

SLV Nederland is sinds kort gevestigd in "De Manufactuur"; in een oude fabriekshal van internationaal bekende meubelfabrikant Leolux. Het gaat hier om een herbestemming waarbij de bestaande ruimte is gerenoveerd en omgebouwd tot een open en transparante werkplek.

Het kantoor wordt volledig met LED verlichting verlicht. In een kruisvorm dwars door de vierkante ruimte, parallel aan de wandelpaden die met tapijttegels zijn uitgelegd, zijn lichtlijnen van gependelde GLENOS profielen en high lumen output LED strips gemonteerd. Over de lengte van de ruimte zijn een aantal banen 3-fase spanningsrail aangebracht. Hierop kan flexibel worden gewerkt met railspots en pendelarmaturen. Wanneer de inrichting van het kantoor verandert, kan de verlichting ook erg eenvoudig worden aangepast.

Omdat het kantoorpand ook een illustratieve functie heeft (showroom), zijn boven elk bureau-eiland andere producten gegroepeerd. Alle verlichting is draadloos schakel- en dimbaar middels Teleco sturingen. Daarnaast is een gedeelte van de bureauverlichting intelligent. Dit betekent enerzijds dat de verlichting automatisch wordt ingeschakeld wanneer een medewerker aan het bureau aanschuift. Bij enkele minuten afwezigheid dimt de verlichting terug naar 10% en na nog enige tijd gaat ze volledig uit. Bovendien wordt de intensiteit van het kunstlicht afgestemd op het daglicht dat via de ramen binnenvalt. Wanneer er voldoende daglicht is, dimmen de lampen automatisch terug.

Foto's van dit project


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

De Manufactuur

In het pand zitten meerdere creatieve bedrijven, waaronder architecten, projectinrichters, interieurontwerpers en het C2C ExpoLab. Onderling profiteren de bedrijven van elkaars kennis, kunde en netwerk. SLV Nederland heeft op de Kazernestraat 19 haar kantoor en tevens het lokale logistiek centrum met magazijn. In de renovatie is duurzaamheid, specifiek Cradle to Cradle, een doorslaggevende factor geweest in het ontwerp.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt