Verlichting in horeca: BoulesBitesBar, Alkmaar (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in horeca: BoulesBitesBar, Alkmaar

De BoulesBitesBar is een franchise die op meerdere locaties in Nederland te vinden is. Je kunt er naast jeux-de-boules ook poolen, darten en uiteraard van een hapje en een drankje genieten. Qua inrichting en dus ook qua verlichting is de uitvoering vergelijkbaar. De spanningsrail en railspots van SLV zijn onderdeel van dit concept.

Spanningsrail pendelen

Het betonnen plafond van de BoulesBitesBar in Alkmaar is niet geschikt voor het inbouwen van armaturen. Bovendien zijn er diverse steunbalken, kabelgoten, beluchtingskanalen en andere leidingen te vinden. Er is daarom gekozen voor het pendelen van 3-fase spanningsrail.

Bij het pendelen van spanningsrail worden de metalen profielen op enige afstand van het plafond gehangen aan staalkabels of stalen dragers. De rail zit daardoor onder het niveau van de diverse obstakels. De railspots kunnen vervolgens eenvoudig op elke gewenste positie in de rail geklikt worden. Zowel bij de initiële installatie als bij wijzigende omstandigheden geeft dit je alle vrijheid om de verlichting optimaal aan de inrichting van de ruimte aan te passen.

Gebruikte materialen

Er is in dit project gewerkt met S-TRACK 3-fase spanningsrail. Dit is robuust en zakt niet snel door bij het pendelen. Hierop zijn NUMINOS® railspots van SLV gebruikt. NUMINOS® is een modulaire productreeks, waarbij je stapgewijs het perfecte armatuur voor jouw project samenstelt. Je start vanuit de behuizing (vorm, grootte, kleur), daarbij kies je de gewenste lichtbron (lumen, kleurtemperatuur), reflector of lens en accessoires. Binnen de NUMINOS® productfamilie zijn er niet alleen railspots, maar ook downlights, opbouwspots, gimbles, pendelarmaturen en meer.

Foto's van dit project


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt