Verlichting in kantoren: Bedrijfskantine Blom BV, Vijfhuizen (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in kantoren: Bedrijfskantine Blom BV, Vijfhuizen

Blom BV is een staalverwerkingsbedrijf. Zij ontwikkelen onder andere (RVS-)constructies, machines en melkcarroussels voor de veehouderij. De bedrijfshalen zijn recent deels gerenoveerd en gedeeltelijk is er nieuwbouw gedaan. Voor dit project tekende architect Janneke Hulshof een ontwerp van gevels die aansluiten bij het karakter van het dorp Vijfhuizen, waarin de bedrijfshallen centraal gelegen zijn. Er zijn onder andere kantoorruimtes, kleedkamers en de kantine voorzien. Voor de verlichting is daarbij gekozen voor producten van SLV.

De keuze voor spanningsrail

Het gaat hier om industriële bedrijfshallen, opgetrokken uit staal. De plafonds zijn niet afgewerkt, er zitten metalen balken, kabelgoten en kanalen van de luchtbehandeling. Er is daarom gekozen om in de kleedkamers en de kantine te werken met lange banen 3-fase S-TRACK spanningsrail van SLV. De rail is gependeld, zodat deze vrij hangt van de gebouwsconstructie en andere obstakels. Vervolgens is er op de plaatsen waar dat nodig is verlichting aangebracht.

NUMINOS® railspots

We zien hier het gebruik van de NUMINOS® PHASE spots aan de 3-fase spanningsrail. De spots kunnen eenvoudig naar de gewenste richting worden gedraaid en gekanteld. Dankzij een brede stralingshoek van 60 graden en een kordate lichtsterkte ontstaat er op die manier een aangename basisverlichting. In de kantine zijn bovendien pendelarmaturen uit dezelfde NUMINOS® serie toegepast. Hoewel de pendelarmaturen met een rozet aan het plafond zijn bevestigd, wordt de voeding eenvoudig uit de spanningsrail voorzien.

Wand- en plafondarmaturen

Boven de wastafels in de kledingruimte is daarnaast de MEDO 30 CW AMBIENT gebruikt. Dit armatuur kan zowel tegen de wand als aan het plafond, maar ook als pendelarmtuur worden ingezet. In dit project worden die drie montagevarianten gedemonstreerd. De AMBIENT uitvoering van de MEDO geeft niet alleen verblindingsvrij en functioneel licht af aan de voorzijde, maar ook aangenaam indirect licht aan de achterzijde van het armatuur.

Blom BV ontwikkelt door en ook voor de aanstaande uitbreiding van het pand is weer de hulp ingeroepen van de lichtadviseur van SLV Nederland.

Deelnemers aan dit project

Foto's van dit project

In dit project gebruikte producten

  • MEDO 30 TRIAC zwart 1xLED 3000/4000K (1001877)
  • NUMINOS PHASE S zwart/zwart 60gr 1xLED 3000K, 3-fase (1004084)
  • Ophangset 1,5m voor MEDO zwart (135250)
  • S-TRACK DALI spanningsrail zwart 4m (1002635)


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt