Verlichting in horeca: Baiana Beachclub, Bemmel (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in horeca: Baiana Beachclub, Bemmel

Horeca aan het water

BAIANA ligt aan de Waal bij Bemmel. Het is in de basis een restaurant, maar je kunt er ook op het terras vertoeven met een borrelplankje en uitzicht op de rivier. Er is zelfs een heus strandje bij deze horecagelegenheid. De inrichting is puur, met veel onbewerkt hout in plafond, wanden en vloeren. De balkenstructuur is prominent aanwezig en trekt in lange lijnen door het pand. 

Spanningsrail met spots

Van dat lijnenspel is gebruik gemaakt bij de keuze voor de verlichting in BAIANA. Er wordt gebruik gemaakt van 3-fase spanningsrail, waarop PURI spots met GU10 retrofit lichtbronnen zijn geplaatst. Een voor de hand liggende keuze in een horecagelegenheid. Door over de lengte van het pand een viertal banen van spanningsrail aan te brengen, kunnen er op alle gewenste locaties eenvoudig lichtpunten worden toegevoegd, verplaatst of verwijderd. Doordat de PURI spotjes draai- en kantelbaar zijn, kun je verlichting precies richten waar dat nodig is. Ook wanneer de indeling van het restaurant (tijdelijk) anders is. De verlichting valt grotendeels weg tussen de plafondbalken.

Accentverlichting

Op enkele plaatsen is er wandverlichting toegevoegd in de vorm van bijvoorbeeld ENOLA_B up/down armaturen en de ronde MEDO met zowel direct licht als indirect "ambient"-effect.

Deelnemers aan dit project

Foto's van dit project

In dit project gebruikte producten

  • ENOLA_B UP-DOWN zwart 2xGU10 (151800)
  • MEDO 40 TRIAC zwart 1xLED 3000/4000K (1001883)
  • PURI TRACK glas zwart 1xGU10 3-fase (1001871)
  • S-TRACK DALI spanningsrail zwart 3m (1002633)


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt