NS station, Helmond (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

NS station, Helmond

In Helmond is als onderdeel van een algehele renovatie een nieuw, duurzaam NS stationsgebouw neergezet. Het betreft een ovaal gebouw met veel glas, opgebouwd uit duurzame materialen en een groen dak met sedumbeplanting. Onderdeel van de nieuwe glazen façade is 87 meter RGB LED verlichting langs de wand van de installatieverdieping.

Er is gekozen voor de DecaLED Chain Modules RGB. Hiermee kan het bovenste gedeelte van de gevel in kleur oplichten. De uitstraling van het gebouw kan op deze wijze bijvoorbeeld aan een feestdag als Koningsdag worden aangepast. Door middel van de Sunlite SLESA-IP1 DMX interface in combinatie met een aantal stuks DecaLED Controller 2 kan de installatie op afstand bestuurd worden.

In twee nissen met bankjes in de buitengevel is een RGB LED strip in een aangebracht, evenals de koof rondom het daglicht in het groene dak van het gebouw.


Meer informatie

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt