Verlichting in woningen: Landgoed de Spiekerploats, Zevenhuizen (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in woningen: Landgoed de Spiekerploats, Zevenhuizen

Op Landgoed de SpiekerPloats in Zevenhuizen is bij een privéwoning een grote Groningse Slingertuin aangelegd. De eigenaar had de wens om te kunnen beschikken over een installatie waarmee de volledige tuin verlicht kan worden en aan te passen is aan elke gewenste sfeer en uitstraling. De bediening van de installatie dient eenvoudig te zijn, maar toch veel verschillende lichtprogramma's mogelijk te maken. Elk armatuur dient individueel aanstuurbaar te zijn.

Aan de hand van de tuinontwerpen heeft Silk Producten Design een lichtplan bedacht, dat in samenwerking met Vermeulen Electrotechniek is gerealiseerd.

In de tuin zijn 90 stuks DecaLED® Color Rays 3x3 en 30 stuks DecaLED® Color Spot 3 RGB geïnstalleerd. Daarnaast is er voor het aanlichten van het prieel gebruik gemaakt van DecaLED® IP Strips in RGB-uitvoering. De DecaLED® Color Rays worden gebruikt voor het uitlichten van de bloemperken, de hoge bomen en de constructies. De DecaLED® Color Spots zijn gebruikt voor het uitlichten van de wilgen, welke verspreid door de tuin zijn geplant en de kiwiplanten aan de buitenzijde van het "Ketelhuis".

De totale lichtinstallatie wordt aangestuurd door een Butler XT van E:Cue. De Butler XT beschikt over de mogelijkheid om compleet geautomatiseerde shows te programmeren welke getriggerd worden door bijvoorbeeld zonsopgang/ondergang, vaste tijden, infrarood sensoren en overige. Het grote voordeel van het gebruik van de E:Cue oplossingen is dat er een separate grafische gebruikers interface kan worden geprogrammeerd. Deze grafische interface is volledig volgens specificatie van de klant te programmeren zowel qua functionaliteit als grafisch.

De keuze voor het gebruik van led technologie is voorgekomen uit de "beperkte" beschikbaarheid van stroom en het lage verbruik. Door de reeds jarenlange prettige relatie en ervaringen op diverse projecten was door Silk de keuze voor SLV snel gemaakt.

Al met al is er een mooie en bijzondere opdracht vervuld welke zowel esthetisch als technisch grote uitdagingen met zich mee heeft gebracht. Met name de assistentie en het snelle handelen van alle betrokken partijen heeft dit project tot een mooi resultaat geleid.

Foto's van dit project


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt