Alles over verlichting, lichtadvies en lichtplannen: Hulp bij verlichting van SLV Nederland
U bent hier: Home

Krijg hulp bij verlichting!

Meest recente artikelen

TL verlichting vervangen met LED strips

TL verlichting vervangen met LED strips

TL buizen mogen vanaf 1 september 2021 niet meer geproduceerd worden. Maar die zijn goed te vervangen met LED alternatieven. Specifiek in koven kun je daarbij denken aan LED strips, die naast energiezuinigheid en lange levensduur, vele voordelen bieden.

> Lees verder...


Wat is de stralingshoek van een lichtbron?

Wat is de stralingshoek van een lichtbron?

Wanneer licht uit een puntbron treedt, gebeurd dat onder een specifieke hoek: de stralingshoek (in graden). Het betreft de hoek tussen twee tegenoverliggende richtingen van de stralingsas, waarvoor de intensiteit tot de helft gezakt is t.o.v. het maximum.

> Lees verder...


Wat is binning?

Wat is binning?

Tijdens het productieproces van LED chips ontstaan er altijd minimale verschillen in kleurtemperatuur en lichtsterkte. De fabrikant sorteert de LEDs in groepjes die zoveel mogelijk op elkaar lijken. Dit proces noemen we binning. De groepjes: bin grades.

> Lees verder...


Kan ik nog halogeenlampen kopen?

Kan ik nog halogeenlampen kopen?

In september 2018 kwam er na de gloeilamp ook een verbod op halogeenlampen. Sommige mensen hechten nog steeds erg aan de halogeenlamp. Maar zijn halogeenlampen nog wel te koop? Of moeten we toch overstappen op een LED lichtbron?

> Lees verder...


Uitfasering TL verlichting in 2021

Uitfasering TL verlichting in 2021

TL verlichting wordt uitgefaseerd. Na de gloeilamp en de halogeenlamp zullen er vanaf 1 september 2021 geen TL-buizen meer geproduceerd mogen worden. Er zijn gelukkig prima LED alternatieven voor de TL mogelijk.

> Lees verder...


Voor iedereen die met verlichting werkt

Ben je dagelijks bezig met verlichting? Bijvoorbeeld omdat je werkt als e-installateur, interieurontwerper of architect? Dan biedt SLV Nederland via deze website hulp op diverse vlakken als het gaat om verlichting. Antwoord op technische vragen, handige richtlijnen, praktische handigheidjes en inspirerende ideeën. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Laat dat dan weten!

Kennisbank met antwoorden op vele vragen als het gaat om verlichting en lampen
Kennisbank

...antwoorden op veelgestelde vragen en beknopte uitleg van theorie en praktijk.

Inspiratie in de vorm van concrete verlichtingsprojecten uit de praktijk
Inspiratie

...in de vorm van concrete verlichtingsprojecten uit de praktijk.

Tools die uw dagelijks werk met verlichting vergemakkelijken
Tools

...die je dagelijkse werkzaamheden vergemakkelijken.

Kennis van (led) verlichting is noodzakelijk voor de e-installateur

"De elektrotechnische sector moet de komende vijf jaar stevig investeren in het kennisniveau van personeel en opleidingen van vooral installateurs." (uit: LED + Elektro Trendrapport 2020)

Nieuwe inspiratie voor creatieve verlichtingsprojecten

Voortdurend schrijven wij nieuwe artikelen en maken wij nieuwe video's over allerlei thema's en onderwerpen die te maken hebben met het plannen, ontwerpen en toepassen van verlichting. Hiermee hopen wij je te inspireren tot creatieve verlichtingsprojecten.

Even sparren met een lichtadviseur?

Je kunt direct online een meeting inplannen met een van onze lichtadviseurs. Of het nu gaat om een korte vraag, het (vrijblijvend) introduceren van een offerte-aanvraag of iets anders; we staan graag voor je klaar!

5 stappen naar een succesvol project

Altijd op de hoogte met de gratis nieuwsbrief

Blijf geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Vragen over het ontwerpen of toepassen van verlichting?

Een team van verlichtingsexperts vormt de redactie van deze website. Je kunt jouw verlichtingsvraagstukken aan hen voorleggen.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt