Alles over verlichting, lichtadvies en lichtplannen: Hulp bij verlichting van SLV Nederland

Neem eenvoudig contact met ons op via Whatsapp 077-3204343

U bent hier: Home

Krijg hulp bij verlichting!

Meest recente artikelen

Lichtplannen en licht plannen

In onze monsterblog over lichtplannen verzamelden we een groot aantal relevante aspecten rondom dit thema. Je kunt kennismaken met het maken van lichtplannen. Hoe maak je ze? Waar let je op? Wat heb je erbij nodig? Waarom maak je eigenlijk een lichtplan?

> Lees verder...


Waarom knippert mijn LED verlichting?

Heb je last van knipperende LED verlichting? LED verlichting kan knipperen in combinatie met een dimmer. Maar je kunt ook last hebben van verstoringen op het stroomnet. Deze kunnen van binnen je huis als van daarbuiten afkomstig zijn.

> Lees verder...


Tuinspots, grondspots, terrasverlichting en andere buitenverlichting

Tuinspots, grondspots, terrasverlichting en andere buitenverlichting

Buitenverlichting is er in vele vormen: tuinspots, grondspots, terrasverlichting, padverlichting. Je gebruikt verlichting buiten om 's-avonds buiten te genieten van je tuin, om dingen mooi te maken, te accentueren, maar ook om veiligheid te scheppen.

> Lees verder...


Lichtadviseurs over het maken van een lichtplan

Een lichtadviseur ondersteunt in het ontwerpen en plannen van verlichting in- en om een gebouw of omgeving. Hij/zij kijkt daarbij naar alle wensen, richtlijnen, mensen en taken. Geeft een productadvies en maakt een model en berekening van het plan.

> Lees verder...


Energie besparen met LED verlichting

De Nederlandse overheid verplicht bedrijven om energiebesparende investeringen te doen; de energiebesparingsplicht. En energie besparen gaat heel snel door over te stappen op LED verlichting. Dat is dan ook het centrale thema in deze monsterblog.

> Lees verder...


Voor iedereen die met verlichting werkt

Ben je dagelijks bezig met verlichting? Bijvoorbeeld omdat je werkt als e-installateur, interieurontwerper of architect? Dan biedt SLV Nederland via deze website hulp op diverse vlakken als het gaat om verlichting. Antwoord op technische vragen, handige richtlijnen, praktische handigheidjes en inspirerende ideeën. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Laat dat dan weten!

Kennisbank met antwoorden op vele vragen als het gaat om verlichting en lampen
Kennisbank

...antwoorden op veelgestelde vragen en beknopte uitleg van theorie en praktijk.

Inspiratie in de vorm van concrete verlichtingsprojecten uit de praktijk
Inspiratie

...in de vorm van concrete verlichtingsprojecten uit de praktijk.

Tools die uw dagelijks werk met verlichting vergemakkelijken
Tools

...die je dagelijkse werkzaamheden vergemakkelijken.

Kennis van (led) verlichting is noodzakelijk voor de e-installateur

"De elektrotechnische sector moet de komende vijf jaar stevig investeren in het kennisniveau van personeel en opleidingen van vooral installateurs." (uit: LED + Elektro Trendrapport 2020)

Nieuwe inspiratie voor creatieve verlichtingsprojecten

Voortdurend schrijven wij nieuwe artikelen en maken wij nieuwe video's over allerlei thema's en onderwerpen die te maken hebben met het plannen, ontwerpen en toepassen van verlichting. Hiermee hopen wij je te inspireren tot creatieve verlichtingsprojecten.

5 stappen naar een succesvol project

Altijd op de hoogte met de gratis nieuwsbrief

Blijf geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Vragen over het ontwerpen of toepassen van verlichting?

Een team van verlichtingsexperts vormt de redactie van deze website. Je kunt jouw verlichtingsvraagstukken aan hen voorleggen.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt