Alles over verlichting, lichtadvies en lichtplannen: Hulp bij verlichting van SLV Nederland

Neem eenvoudig contact met ons op via Whatsapp 077-3204343

U bent hier: Home

Krijg hulp bij verlichting!

Meest recente artikelen

De 5 verlichtingstrends voor 2023

De 5 verlichtingstrends voor 2023

De 5 verlichtingstrends voor 2023: welke verlichting gaan we terugzien in onze interieurs dit jaar? Wat is er hot in 2023? We zetten de trends voor het nieuwe jaar voor jou op een rij!

> Lees verder...


Stroomgestuurd (constant current) vs. Spanningsgestuurd (constant voltage)

Het aansturen van LEDs kun je stroom-gestuurd (constant current) of spannings-gestuurd (constant voltage) doen. Beide technieken hebben voor- en nadelen en bovendien zijn ze niet uitwisselbaar. Dus tijd om wat zaken op een rij te zetten!

> Lees verder...


Meest gewaardeerde artikelen van 2022

Meest gewaardeerde artikelen van 2022

Elke week publiceren we blogs op dit platform en onze sociale media. Hierin proberen we zoveel mogelijk antwoord te geven op de vragen die gaan over het werken met verlichting. Dit is een overzicht van de meest bekeken en gewaardeerde artikelen in 2022.

> Lees verder...


Waarom zou ik een lichtplan maken?

Met een lichtplan kun je al vroeg in de ontwerpfase van een project vele zaken objectief meten en toetsen. Maar ook de subjectieve, visuele aspecten van je plan laten zien aan de opdrachtgever. Daarom hoort een lichtplan in de ontwerpfase van een project.

> Lees verder...


Waarom knippert mijn LED verlichting?

Heb je last van knipperende LED verlichting? LED verlichting kan knipperen in combinatie met een dimmer. Maar je kunt ook last hebben van verstoringen op het stroomnet. Deze kunnen van binnen je huis als van daarbuiten afkomstig zijn.

> Lees verder...


Voor iedereen die met verlichting werkt

Ben je dagelijks bezig met verlichting? Bijvoorbeeld omdat je werkt als e-installateur, interieurontwerper of architect? Dan biedt SLV Nederland via deze website hulp op diverse vlakken als het gaat om verlichting. Antwoord op technische vragen, handige richtlijnen, praktische handigheidjes en inspirerende ideeën. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Laat dat dan weten!

Kennisbank met antwoorden op vele vragen als het gaat om verlichting en lampen
Kennisbank

...antwoorden op veelgestelde vragen en beknopte uitleg van theorie en praktijk.

Inspiratie in de vorm van concrete verlichtingsprojecten uit de praktijk
Inspiratie

...in de vorm van concrete verlichtingsprojecten uit de praktijk.

Tools die uw dagelijks werk met verlichting vergemakkelijken
Tools

...die je dagelijkse werkzaamheden vergemakkelijken.

Kennis van (led) verlichting is noodzakelijk voor de e-installateur

"De elektrotechnische sector moet de komende vijf jaar stevig investeren in het kennisniveau van personeel en opleidingen van vooral installateurs." (uit: LED + Elektro Trendrapport 2020)

Nieuwe inspiratie voor creatieve verlichtingsprojecten

Voortdurend schrijven wij nieuwe artikelen en maken wij nieuwe video's over allerlei thema's en onderwerpen die te maken hebben met het plannen, ontwerpen en toepassen van verlichting. Hiermee hopen wij je te inspireren tot creatieve verlichtingsprojecten.

Even sparren met een lichtadviseur?

Je kunt direct online een meeting inplannen met een van onze lichtadviseurs. Of het nu gaat om een korte vraag, het (vrijblijvend) introduceren van een offerte-aanvraag of iets anders; we staan graag voor je klaar!

5 stappen naar een succesvol project

Altijd op de hoogte met de gratis nieuwsbrief

Blijf geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Vragen over het ontwerpen of toepassen van verlichting?

Een team van verlichtingsexperts vormt de redactie van deze website. Je kunt jouw verlichtingsvraagstukken aan hen voorleggen.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt