Alles over verlichting, lichtadvies en lichtplannen: Hulp bij verlichting van SLV Nederland

Neem eenvoudig contact met ons op via Whatsapp 077-3204343

U bent hier: Home

Krijg hulp bij verlichting!

Meest recente artikelen

De 5 meest gemaakte blunders met woonkamerverlichting

Woonkamerverlichting gebruikt iedereen. En doordat er zoveel mogelijkheden zijn, is een foutje zo gemaakt. Voorkom de 5 meest gemaakte blunders, zodat jij je woonkamer probleemloos in het juiste licht zet!

> Lees verder...


Verlichting op thuiswerkplekken

Verlichting op thuiswerkplekken

Hybride werken -een combinatie van je werk doen op kantoor en thuis- is tegenwoordig de norm. Als je zelf of je medewerkers thuiswerken, is het belangrijk om na te gaan hoe het is gesteld met de verlichting van de thuiswerkplek.

> Lees verder...


Heeft temperatuur invloed op LED?

Heeft temperatuur invloed op LED?

Je kunt je afvragen of temperatuur invloed heeft op een LED. En dan bedoelen we niet de kleurtemperatuur, maar de omgevingstemperatuur. De temperatuur heeft vooral effect op de levensduur van LED producten. Warmte (of hitte) is daarbij funest.

> Lees verder...


Waar dien ik rekening mee te houden bij het aansluiten van LED aan een driver?

Veel LED producten, zoals bijvoorbeeld de spots onder een keukenkastje, worden aangestuurd door een LED driver. De driver zorgt voor een constant stroom naar het product. Bij de installatie dien je op een paar zaken te letten.

> Lees verder...


Wat is 'dynamische verlichting' en wat heb ik eraan?

Er is sprake van dynamische verlichting in situaties waar het niveau van de verlichtingssterkte (en eventueel de kleurtemperatuur) wordt aangepast op basis van een of meerdere factoren. Deze factoren zijn bijvoorbeeld tijd, beweging of omgevingslicht.

> Lees verder...


Voor iedereen die met verlichting werkt

Ben je dagelijks bezig met verlichting? Bijvoorbeeld omdat je werkt als e-installateur, interieurontwerper of architect? Dan biedt SLV Nederland via deze website hulp op diverse vlakken als het gaat om verlichting. Antwoord op technische vragen, handige richtlijnen, praktische handigheidjes en inspirerende ideeën. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Laat dat dan weten!

Kennisbank met antwoorden op vele vragen als het gaat om verlichting en lampen
Kennisbank

...antwoorden op veelgestelde vragen en beknopte uitleg van theorie en praktijk.

Inspiratie in de vorm van concrete verlichtingsprojecten uit de praktijk
Inspiratie

...in de vorm van concrete verlichtingsprojecten uit de praktijk.

Tools die uw dagelijks werk met verlichting vergemakkelijken
Tools

...die je dagelijkse werkzaamheden vergemakkelijken.

Kennis van (led) verlichting is noodzakelijk voor de e-installateur

"De elektrotechnische sector moet de komende vijf jaar stevig investeren in het kennisniveau van personeel en opleidingen van vooral installateurs." (uit: LED + Elektro Trendrapport 2020)

Nieuwe inspiratie voor creatieve verlichtingsprojecten

Voortdurend schrijven wij nieuwe artikelen en maken wij nieuwe video's over allerlei thema's en onderwerpen die te maken hebben met het plannen, ontwerpen en toepassen van verlichting. Hiermee hopen wij je te inspireren tot creatieve verlichtingsprojecten.

Even sparren met een lichtadviseur?

Je kunt direct online een meeting inplannen met een van onze lichtadviseurs. Of het nu gaat om een korte vraag, het (vrijblijvend) introduceren van een offerte-aanvraag of iets anders; we staan graag voor je klaar!

5 stappen naar een succesvol project

Altijd op de hoogte met de gratis nieuwsbrief

Blijf geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Vragen over het ontwerpen of toepassen van verlichting?

Een team van verlichtingsexperts vormt de redactie van deze website. Je kunt jouw verlichtingsvraagstukken aan hen voorleggen.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt