Verlichting in horeca: Wereldmuseum, Rotterdam (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in horeca: Wereldmuseum, Rotterdam

Gelegen aan de Maas, in het statige Scheepvaartkwartier van Rotterdam, heeft het Wereldmuseum zich gevestigd in de voormalige Yachtclub van Prins Hendrik. Naast de tentoonstellingen beschikt het museum over een aantal zalen die worden ingezet voor een breed scala aan evenementen.

De Balzaal en Salon bevinden zich naast elkaar op de eerste verdieping van het historische pand en hebben een wijds uitzicht over de Maas. De originele gouden ornamenten, het zes meter hoge plafond en de houtenvloer refereren aan de grandeur van weleer.

De historisch Balzaal en de Salon zijn gerenoveerd in samenwerking met Bourgonje geluid en lichtservice. Langs de wanden van beide zalen zijn in de vloer in totaal 24 stuks DecaLED® Color Beam 36 ingebouwd. Voor de aansturing zijn 8 stuks DecaLED® High Power DMX Controller TV ingezet. Overdag strijken de lichtbundels subtiel langs de wanden van het geheel witte interieur. In de avonduren neemt de hele ruimte deze kleur over.

De DecaLED® Color Beam 36’s kunnen in elke gewenste kleurtint worden ingesteld en geven daarmee een sfeerbepalende gloed aan de ruimte. Via een AMX touchpanel dat is aangebracht in de wand, kan er eenvoudig uit een aantal presets worden gekozen of een specifieke kleur worden ingesteld.

Foto's van dit project


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt