Verlichting in kantoren: Onboard, Utrecht (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in kantoren: Onboard, Utrecht

Onboard is een intermediair tussen de arbeidsmarkt en het bedrijfsleven, gespecialiseerd in events, support en outsourcing. Voor de renovatie van de vestiging aan de Oudegracht in Utrecht ontwierpen Customr Industrial Design en Glasimpex, in nauwe samenwerking met de architect, een glazen verlichtte wand om het interieur te verfraaien.

De glaswand is van het type Profilit en heeft een afmeting van 12 bij 3 meter. Glas wordt steeds vaker als architectonisch bouwelement ingezet.

Er werd 30 m2 LagoLED® DMX-i DEKO Panels achter de glaswand geïnstalleerd. De panelen zijn voorzien van 60 meter LagoLED® DMX-i Strips in stukken van 30 centimeter. Elk segment is voorzien van 60 Osram TOPLEDs en is individueel aanstuurbaar via DMX512. In deze installatie zijn 6 stuks LagoLED® USB-i 505 opgenomen voor de aansturing van de strips.

Dit heeft geresulteerd in een glazen wand waarin elk vlak van 30 x 53 centimeter individueel kan worden aangestuurd, waardoor een videowall met een resolutie van 23 x 10 pixels is ontstaan. Naast het gekleurd oplichten van de glaswand kan een breed scala van grafische en sfeerbepalende effecten worden bereikt.

De door Hoekit ontwikkelde software zorgt dat de ledverlichting in de glaswand via internet aangestuurd kan worden. Koppelingen met externe factoren zijn ook mogelijk.

Foto's van dit project


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt