Verlichting in horeca: Kelder van Kasteel Arcen (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in horeca: Kelder van Kasteel Arcen

Kasteel Arcen is vooral bekend van de Kasteeltuinen. Een toeristische trekpleister in Noord-Limburg. Het kasteel van Arcen is gebouwd in de 17e eeuw in opdracht van de Hertogen van Gelre. Je kunt hier rondleidingen krijgen, maar de ruimtes van het kasteel worden ook voor zakelijke bijeenkomsten, huwelijken en feesten verhuurd. Recent is de kasteelkelder van nieuwe verlichting van SLV voorzien.

Stijlvolle contrasten

Het is een bijzonder contrast: de massieve booggewelven van honderden jaren oud tegenover de moderne en verfijnde verlichtingsarmaturen van SLV. In de wandelgang die over de gehele breedte van het kasteel loopt, zijn CARISO WL-2 wandarmaturen aangebracht. De CARISO uitgevoerd in zwart, als contrast tegen de witte muren. De binnenzijde van het armatuur is goudkleurig. Dit geeft niet alleen een luxe uitstraling, maar zorgt ook voor een extra warme gloed van dit up/down LED armatuur.

Pendelarmatuur als eye catcher

Centraal in de hal hangt het ONE DOUBLE led pendelarmatuur. Uitgevoerd in stijlvol soft gold vormen de twee oplichtende ringen haast een kunstobject. Het armatuur zorgt bovendien voor een even praktische- als aangename basisverlichting in de ruimte.

ASTO TUBE familie

In de ruimte die doorgaans voor ontvangsten, lunches en buffetten wordt ingezet, zien we de ASTO TUBE pendelarmaturen terugkomen. De witgekleurde armaturen zijn aan de binnenzijde voorzien van de optionele goudkleurige reflector, om weer aan te sluiten bij de andere armaturen in de ruimte. Op de wanden zijn accenten aangebracht met ASTO TUBE wandspots uit dezelfde productfamilie. De ASTO TUBE familie is zeer uitgebreid en bestaat uit diverse pendelarmaturen, wand- en plafondspots met één of meerdere lampkoppen en bijpassende railspots.

Foto's van dit project

In dit project gebruikte producten

  • ASTO TUBE pendel wit 3xGU10 (1006436)
  • ASTO TUBE spots wit 2xGU10 (1006426)
  • CARISO WL-2 zwart/messing 1xLED 2700K (151710)
  • ONE DOUBLE FASE up/down 2xLED 2700/3000K (1005178)


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt