Verlichting in kantoren: AAE groep, Helmond (inspiratie voor verlichtingsprojecten)
U bent hier: Home > Inspiratie

Verlichting in kantoren: AAE groep, Helmond

Bij de uitbreiding van het bedrijfspand van AAE groep op een zichtlocatie van het bedrijvenpark in Helmond, werd er door de opdrachtgever gezocht naar een bijzonder en in het oog springend ontwerp. Hiervoor tekende Margry-Arts Achitecten bna bv een ovaalvormig pand met een schuin dak.

In samenwerking met Scheuten Glas uit Venlo werd de buitenzijde van de aanbouw voorzien van glazen panelen. SLV Nederland dacht mee over de wijze waarop deze glasplaten middels LED verlichting in kleur kunnen worden verlicht.

Er werd gekozen voor DecaLED Flex RGB ledstrips, welke (waterdicht) zijn ingegoten in een profiel en aan de achterzijde van het glas zijn geplaatst. Het licht valt door de platen en dankzij een honingraatstructuur, die via een folie op het glas is aangebracht, ontstaat een egale oplichting. De 12V ledstrips worden aangestuurd door middel van enkele DecaLED Controller 2 sturingen. De LED strips variëren langzaam tussen enkele voorgeprogrammeerde kleuren.

Het pand vormt een prachtige blikvanger in de avonduren.

Foto's: Margry-Arts Achitecten bna bv

Foto's van dit project


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kan een ingewikkeld klus zijn. Zeker wanneer de ruimte of omgeving die u gaat verlichten complex is, wanneer u niet bekend bent met de producten of wanneer er aan specifieke regelgeving of normen voldaan moet worden.

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen u hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor u te maken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt