Wat is de Power Factor (PF)? (Hulp bij verlichting van SLV Nederland)
U bent hier: Home > Kennisbank

Wat is de Power Factor (PF)?

De powerfactor (ook wel: arbeidsfactor of vermogensfactor) beschrijft de verhouding tussen het werkelijke vermogen van een lichtbron en het schijnbare vermogen. Het laat als het ware zien hoeveel stroom werkelijk gebruikt wordt om licht te creëren.

LED verlichting van een hogere kwaliteit heeft een powerfactor van minimaal 0,95 (bij een maximum van 1,00). LED verlichting op basis van "oudere" technologie, of producten van ondermaatse kwaliteit hebben een powerfactor van bijvoorbeeld 0,6 of zelfs lager. Een 10W LED lichtbron met een powerfactor van 0,6 neemt in werkelijkheid dus 40% meer energie op!

Aan de hand van de power factor kun je berekenen hoeveel vermogen een lichtbron of armatuur daadwerkelijk opneemt.


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

Even sparren met een lichtadviseur?

Je kunt direct online een meeting inplannen met een van onze lichtadviseurs. Of het nu gaat om een korte vraag, het (vrijblijvend) introduceren van een offerte-aanvraag of iets anders; we staan graag voor je klaar!

Heb je nog (andere) vragen?

Is jouw vraag met de informatie op pagina niet of niet volledig beantwoord? Of staat je vraag of onduidelijkheid misschien nog niet in onze Kennisbank? Neem dan contact op met onze verlichtingsexperts.

Hulp bij verlichting

Onze Kennisbank bevat tientallen veelgestelde vragen en thema's rondom de projectmatige toepassing van verlichting.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt