Wat betekent de CE-markering? (Hulp bij verlichting)
U bent hier: Home > Kennisbank

Wat betekent de CE-markering?

Thema: Technische aspecten van verlichting

CE markeringDe CE-markering is een keurmerk met als basis de wetgeving van de Europese Unie (EU) op het gebied van onder andere veiligheid, gezondheid en milieu. De CE-markering is van toepassing op producten waarop het EU beleid van toepassing is en voorzien zijn van het keurmerk. Met het aanbrengen van de CE-markering verklaart de fabrikant dat het product voldoet aan de huidige product specifieke c.q. geharmoniseerde richtlijnen en tevens geschikt is voor het vervoer binnen de EU.

Om de CE-markering te mogen voeren dient de fabrikant een conformiteitsbeoordelingsprocedure te starten en alleen hierdoor krijgt de fabrikant de ‘EU-verklaring van overeenstemming’. De EU-verklaring van overeenstemming geldt als basis voor de toekenning van de CE-markering. De CE-markering is niet te verwarren met de  kwaliteitskeurmerken zoals de VDE certificering of het GS symbool voor de veiligheid.

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

Heb je nog (andere) vragen?

Is jouw vraag met de informatie op pagina niet of niet volledig beantwoord? Of staat je vraag of onduidelijkheid misschien nog niet in onze Kennisbank? Neem dan contact op met onze verlichtingsexperts.

Hulp bij verlichting

Onze Kennisbank bevat tientallen veelgestelde vragen en thema's rondom de projectmatige toepassing van verlichting.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt