Wat betekent de CE-markering? (Hulp bij verlichting van SLV Nederland)
U bent hier: Home > Kennisbank

Wat betekent de CE-markering?

Thema: Technische aspecten van verlichting

CE markeringDe CE-markering die op veel producten te vinden is geeft aan dat het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de Europese Economische Ruimte. CE staat hierbij voor Conformité Européenne, wat zoveel betekent als in overeenstemming met de Europese regelgeving. 

Een CE-markering is geen keurmerk, maar het is wel steeds vaker een wettelijke verplichting op bijvoorbeeld elektrische apparaten (dus ook verlichting), machines, gastoestellen, speelgoed, liften, meetinstrumenten en persoonlijke beschermingsmiddelen. Met het aanbrengen van de CE-markering verklaart de fabrikant dat het product voldoet aan de huidige product specifieke c.q. geharmoniseerde richtlijnen en tevens geschikt is voor het vervoer binnen de EU.

Om de CE-markering te mogen voeren dient de fabrikant een conformiteitsbeoordelingsprocedure te starten en alleen hierdoor krijgt de fabrikant de ‘EU-verklaring van overeenstemming’. De EU-verklaring van overeenstemming geldt als basis voor de toekenning van de CE-markering. De CE-markering is niet te verwarren met de kwaliteitskeurmerken zoals de VDE certificering of het GS symbool voor de veiligheid.


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

Even sparren met een lichtadviseur?

Je kunt direct online een meeting inplannen met een van onze lichtadviseurs. Of het nu gaat om een korte vraag, het (vrijblijvend) introduceren van een offerte-aanvraag of iets anders; we staan graag voor je klaar!

Heb je nog (andere) vragen?

Is jouw vraag met de informatie op pagina niet of niet volledig beantwoord? Of staat je vraag of onduidelijkheid misschien nog niet in onze Kennisbank? Neem dan contact op met onze verlichtingsexperts.

Hulp bij verlichting

Onze Kennisbank bevat tientallen veelgestelde vragen en thema's rondom de projectmatige toepassing van verlichting.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt