Waar kan ik oude lichtbronnen inleveren of afvoeren? (Hulp bij verlichting van SLV Nederland)
U bent hier: Home > Kennisbank

Waar kan ik oude lichtbronnen inleveren of afvoeren?

Thema: Verlichting in het algemeen

Wanneer een lichtbron defect gaat, mag deze niet met het reguliere huishoudafval afgevoerd. Spaarlampen, ledlampen, TL-buizen, kersverlichting en andere lampen kunnen worden gerecycled. Maar ook de oude en defecte armaturen dienen te worden ingeleverd bij een inzamelpunt. Of het nu gaat om een buitenlamp, tafellamp, wandlamp of inbouwring: recyclen.

De inzamelpunten worden verzorgd door WeCycle en staan onder andere bij supermarkten, lichtspeciaalzaken, kinderboerderijen en milieustations. Om een inzamelpunt van WeCycle op te zoeken kun je kijken op https://www.wecycle.nl/consumenten. Het inleveren kost niets, maar levert uiteindelijk wel veel op.


Meer informatie


Reacties

Reactie geplaatst op 24-10-2023 13:54:40 door Frits Niemeijer
Ik heb +\_ 200 TL buizen 60 cm lang 18 watt die afgevoerd moeten worden. Waar kan ik die het beste naar toe brengen? Met vriendelijke groeten, Frits Niemeijer
Reactie geplaatst op 24-10-2023 15:38:48 door SLV Nederland

Hallo Frits,

voor het afvoeren van oude lichtbronnen kun je normaal gesproken altijd terecht bij de elektrotechnische groothandel bij jou in de buurt. Eigenlijk op elke plaats waar je nieuwe lichtbronnen aanschaft, kun je de oude ook inleveren. En anders kan het ook kosteloos bij het milieustation.


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

Even sparren met een lichtadviseur?

Je kunt direct online een meeting inplannen met een van onze lichtadviseurs. Of het nu gaat om een korte vraag, het (vrijblijvend) introduceren van een offerte-aanvraag of iets anders; we staan graag voor je klaar!

Heb je nog (andere) vragen?

Is jouw vraag met de informatie op pagina niet of niet volledig beantwoord? Of staat je vraag of onduidelijkheid misschien nog niet in onze Kennisbank? Neem dan contact op met onze verlichtingsexperts.

Hulp bij verlichting

Onze Kennisbank bevat tientallen veelgestelde vragen en thema's rondom de projectmatige toepassing van verlichting.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt